Нова оригинална образователна поредица стартира в ефира на новинарския канал NOVA NEWS от понеделник (12 февруари) в 22:30 часа. „VOA ТЕХНОЛОГИИ“разглежда предизвикателствата пред света и разказва за авангардни решения, медицински пробиви и високотехнологични открития. Епизодите включват теми като пластична хирургия, бионични тела, трансплантации, суша и адаптация, земеделски технологии и космически изследвания. 

Зрителите ще научат още как ДНК модификации помагат за борба с комарите, какви са иновациите в женското сърдечно здраве, както и информация за последните постижения в безопасността при велосипедите. Сред темите в „VOA ТЕХНОЛОГИИ“ влизат и иновациите при отглеждането на домашните любимци, употребата на дронове за възстановяване на горите, лабораторно месо и постиженията в генетиката за диагностициране на различни болести. 

Поредицата се излъчва в резултат на стратегическото партньорство между Нова Броудкастинг Груп и Американската агенция за глобални медии (USAGM), което двете компании обявиха през май 2023 г. НБГ разполага с пълен достъп до богатото и качествено съдържание на глобалната агенция, което намира място както в телевизионните канали NOVA и NOVA NEWS, така и в други медиите в портфолиото на компанията.

Гледайте „VOA ТЕХНОЛОГИИ“ – от 12 февруари в 22:30 ч. по NOVA NEWS!