Рос Кемп се впуска в серия от невероятни истории на корабокрушения по английското крайбрежие, за да разкрие някои от най-тъмните и най-грижливо засекретени тайни в поредицата "Рос Кемп: Търсач на потънали съкровища" от 1 юни, всяка събота в 18:15 по канал HISTORY2.

От останките на робовладелски кораб, открити в близост до Плимът, и потопения Имперски флот на кайзера в залива Скапа Флоу до потъналия с целия си екипаж по време на морски изпитания самолетоносач-амфибия, Рос разбулва тайната морска история на Великобритания. Освен увлечението си към морската история, Рос има и лична причина да се впусне в това приключение, тъй като членове на неговото семейство са служили във флота, като някои от тях не са оцелели след корабокрушение, за да разкажат своите истории.

Към Рос Кемп ще се присъединят експертът по гмуркане Емили Търтън и морският археолог и експерт по гмуркане Малъри Хаас по време на експедициите до най-впечатляващите корабокрушения в Обединеното кралство, разкривайки скрити съкровища и история от миналото на Великобритания. Екипът пътува из Обединеното кралство, за да се гмурка в изключително опасни условия и да открива тайните, които се крият под водата. Рос ще се гмурка до потънали кораби от Първата и Втората световна война като военните кораби SMS Karlsruhe и SS Tabarka, до британска подводница и американски "gun runner" от Гражданската война, изгубен при мистериозни обстоятелства в Бристолския канал.

Поредицата "Изгубеното злато на Втората световна война" проследява търсенето на едно от най-големите съкровища в съвременната история в опит за разкриване на една от последните големи загадки на Втората световна война. Можете да гледате от 16 юни, всеки петък в 22.00 ч.

През 1945 г., когато силите на Съюзниците се приближават, японските войски, командвани от известния японски генерал Ямашита, заровили съкровище във Филипините. Смята се, че съкровището е включвало злато, скъпоценни камъни и безценни артефакти, откраднати от много народи. Сега екип от американци тръгва по следите на очевидец, който твърди, че е видял как силите на Ямашита заравят безброй кутии в тунели, запечатани с експлозиви и осеяни с капани. Екипът трябва да разшифрова странен код, за който се смята, че е оставен от тайно общество, за да избегне капаните и да открие съкровището. (8x60’)