През август JimJam ще представи истории, които показват, че когато в живота ни се появи препятствие, ние не трябва да отстъпваме - всеки ден от 08.47 до 09.35 и от 17.28 до 18.07  ч. Тези истории подчертават, че проблемите са част от живота ни, но че те могат и трябва да бъдат решени. И в собствения ни живот, когато се появи възможност, често е по-полезно да се възползваме от нея смело, отколкото да се откажем веднага. Приказните герои могат да бъдат модели за подражание за децата, от които те да се учат на умения и поведение. 

Приключенията на едно малко момиченце, което не създава проблеми – лъчезарно, любопитно и най-вече весело, са представени в сериала „Кони“. Кон предпочита да носи тениска на червени и бели райета и да връзва червена панделка на русата си коса. Тя обича животните, особено котките и понитата. Нейните истории показват, че животът е вълнуващ за децата в предучилищна възраст – ежедневието е пълно с неща за откриване. Кони показва смелост, когато нещата се объркват и не се страхува да задава въпроси, ако не е сигурна за нещо. По този начин в ежедневните си приключения тя научава много за живота и за света около нас.

Сериалчето „Кайю“ представя забавните премеждия на четиригодишното чувствително момченце на име Кайю, при които то всеки ден открива нещо ново и интересно с майка си, с татко си и със сестра си Роузи, но в някои от приключенията участват и баба му и дядо му, неговото коте Жилбер, приятелите и съседите му, плюшеното му мече Теди и динозавърчето – играчка Рекси. Когато се сблъска с особено труден проблем или силна емоция, Кайлу си представя себе си, семейството си, приятелите си и играчките си като герои в измислени приключения. Въображаемите игри на Кайю го учат как да управлява чувствата си и след това да прилага наученото в реалния живот.

Тагове:
анимация JimJam