Очаквайте сезон 2 на „Неидентифициран: Американското разследване на НЛО“ – от 21 октомври, всяка събота в 22.45 ч. През декември 2017 г. „Ню Йорк Таймс“ публикува на първа страница шокираща статия за тайна програма за НЛО на Пентагона – Разширена програма за идентификация на аерокосмически заплахи (AATIP). С включено интервю с бивш служител на американското военно разузнаване и специален агент Луис Елизондо, който потвърди съществуването на скритата правителствена програма, противоречивата история е в центъра на вниманието по целия свят.

Ръководена преди това от Елизондо, програмата е създадена за изследване и разследване на НЛО и заплахата от извънземно нашествие, включително на многобройни видеозаписи на докладвани срещи с НЛО, три от които са публикувани пред шокираната общественост през 2017 г. Елизондо подава оставка, след като прави изявление пред правителството, че тези НЛО могат да представляват голяма заплаха за национална сигурност на САЩ и че не е направено достатъчно за справянето с тях или за предотвратяване на потенциалните заплахи.

В лимитираната поредица от шест части „Неидентифициран: Американското разследване на НЛО“ Елизондо говори за първи път заедно с Том ДеЛонг – съосновател и президент на „Звездна Академия за Изкуство и Наука“ и бивш член на Blink-182., и с Крис Мелън – бивш заместник-секретар на отбраната и разузнаването, за да разкрият поредица от стряскащи срещи с НЛО, да представят нови автентични свидетелства на военни и цивилни лица за видени от тях НЛО и да се впуснат в нови разследвания, които ще подтикнат обществеността да задава въпроси и да търси отговори за съществуването и за заплахата от НЛО.

Във втория сезон на поредицата всеки епизод ще се фокусира върху конкретен случай или аспект на съвременния феномен НЛО и ще проследява работата на надеждния екип от разследващи.