В празничния сезон канал HISTORY ще насочи прожекторите към всичко, свързано и извънземни явления, в специална седмица със селектирани предавания, наречена "Най-интересното за извънземните" – от 8 декември, всяка вечер в 21.15 ч. Зрителите ще се забавляват с най-популярните предавания канала за НЛО, сред които „Извънземни от древността“, „НЛО: Строго секретни досиета“, „Най-големите загадки в историята“, „НЛО Конспирация: В преследване на истината“, „Крейг Чарлз: Конспирации за НЛО“.

Поредицата „Извънземни от древността“ изследва противоречивата теория, че извънземни са посещавали Земята в продължение на милиони години и търси най-достоверни доказателства за присъствие на извънземни на Земята от епохата на динозаврите през древен Египет до небето над западната пустиня на днешните Съединени американски щати. Всеки епизод в този хитов сериал на HISTORY с водещ експертът по извънземен живот Джорджио Цукалос  дава задълбочен исторически поглед към детайлите, свързани с този вековен дебат – дали преди хиляди години Земята е била посещавана от интелигентни същества от Космоса – като включва наблюдения и явления, свързващи се с НЛО, от древността до настоящето.

От скорошни извънредни новини за финансирането на изследванията на НЛО от правителството на САЩ до оповестени напоследък факти, скрити зад камерите във Великата пирамида в Египет, всеки нов епизод обхваща с исторически подробности различни теми, свързани с извънземни, представя свидетелства на очевидци и интервюта с най-добрите в света учени, археолози и изследователи.

От произшествието в Розуел във връзка с мистериозно НЛО досега има дълга история на твърдения, свързани с извънземни явления и предполагаемото им прикриване от американското правителство. Специалната документална продукция „НЛО Конспирация: В преследване на истината“  разглежда детайлно най-известните и по-малко известни доклади за НЛО, които според някои са били умишлено скрити от обществеността.

Представена от известния диджей Крейг Чарлз, заедно със Сара Крудас - журналист, астрофизик и писател, поредицата " Крейг Чарлз: Конспирации за НЛО" разкрива истината за някои от най-убедителните срещи с НЛО, познати на човека, като се разрови в тези актуални мистериозни събития по изцяло нов начин. С неизползвани досега конспиративни методи, за първи път този сериал ще подложи снимки, видеокадри и разкази за контакт с извънземни на криминалистична проверка, за да открие дали наистина има нещо там горе…  С помощта на специално създаден Център за разследване, включващ множество експерти и двама мобилни репортери, се интервюират военни експерти, които обясняват за първи път какво представляват тези НЛО, както и военни пилоти, които застават за първи път пред камера. Ще се изследват тайни правителствени програми, ще бъдат показани невиждани досега видеозаписи и архиви, които се отварят за първи път. „Крейг Чарлз: Конспирации за НЛО“ ще търси отговор на въпроса: Наистина ли сме сами във Вселената?

За обикновените герои в правоприлагането и армията мисията им да служат и да защитават, е подложена на върховно изпитание, когато се сблъскват с опасни НЛО. „НЛО: Строго секретни досиета“ предлага на вниманието на зрителите драматични възстановки на действителни класифицирани досиета за НЛО и интервюта с експерти.