В премиерната поредица по канал HISTORY „Сексът: Луда история“ британската актриса, певица и водеща Аманда Холдън и автора на бестселъри и британски историк Дан Джоунс изследват как сексуалното поведение през вековете е формирало цивилизациите. Продукцията използва архивни кадри и драматични възстановки с участието на Аманда Холдън и Дан Джоунс, за да хвърли светлина върху най-атрактивните секс драми в историята – от 15 октомври, всяка неделя в 22.45 ч..

Дан и Аманда проучват драстичната разлика в отношението към секса преди и след намесата на християнството. Дан посещава ботаническата градина "Челси Физик Гардън", за да приготви египетска виагра, а Аманда тренира за спартанка… После се те се заемат с периода на династиите Тюдор и Стюарт. Ще си припомним връзката на Хенри VIII с Ан Болейн с пикантна драматизация, която разкрива сексуалния контрол на Ан над Хенри, преди да се стигне до трагичния край на метресата... След това Аманда се среща с Роузи Харт, за да научи как момичетата от висшето общество са се подготвяли за дебюта си в обществото на джорджианците, а д-р Джесика Бордж обяснява колко далеч са отивали джорджианците, за да правят безопасен платен секс...

По пътя си Аманда и Дан ще се срещнат с експерти в областта на историята на секса, сред които д-р Кейт Листър, автор на "Любопитна история на секса", международният преподавател Ан О Номис, автор на "The History & Arts of the Dominatrix", и покойният изпълнителен председател на Gold Group International, Ann Summers и Knickerbox  - Жаклин Голд CBE – в последното й телевизионно интервю.