През юни JimJam ще зарадва децата с филми и сериали, които открояват значението на творчеството и насърчават децата да творят свободно, като рисуват, чертаят, подреждат пъзели и извършват други игрови дейности. Поредиците помагат на децата да се запознаят с формите, цветовете и числата. Те могат да научат и нови песни, стихотворения, поговорки, техники за рисуване или дори забавни танцови движения. Всеки ден от 9.35 и 18.12 ч.

Малките зрители могат да очакват сериалите „Дудлибу“, „Скицирай и отгатни“ и „Меси отива в Окидо“.

Сериалът „Дудлибу“ представя… Дудлибу – малък художник с голямо сърце, който винаги e готов да се забавлява и преди всичко, да започне едно Ридлибу! Само с няколко щрихи на молива си Дудлибу винаги успява да сътвори смешна рисунка, която оживява след оцветяването си! Малкият маркер Скечи е най-добрият приятел на Дудлибу. Пълен с живот и малко нетърпелив, той е винаги готов да се присъедини към Дудлибу за едно Ридлибу, което му дава възможност да използва живото си въображение. Когато тези най-близки приятели играят на любимата си игра Ридлибу, малчуганите разбират, че рисуването наистина е детска игра!

Интерактивната поредица „Скицирай и отгатни“ дава възможност на децата да отгатнат какво ще изобразява рисунката. Междувременно е включен и един добре познат герой от поредицата "Герои на града", който помага на малчуганите да мислят.

Комедийният научно-образователен сериал „Меси отива в Окидо“ следва едно любопитно, търсещо приключения и непокорно малко синьо чудовище, наречено Меси, докато то намира отговорите за всичко, което едно малко дете иска да знае ... Когато Меси има въпрос, то отива в Окидо – град, в който живеят неговите приятели - децата Зоуи и Феликс. Заедно те получават помощ да намерят отговорите от научните експерти Зим, Зам и Зум. Въпросите варират от произхода на лунните камъни до защо хората губят гласа си…