Избягайте в дивата природа със специалните програмни блокове на канал Da Vinci от 14 август, посветени на животните и природата, които са забавни за цялото семейство! Всяка събота и неделя от 17.00 до 21.00 ч. каналът ще изследва дивата природа с предавания, които ни насърчават да оценим нашата невероятна планета – „Дълбините“, „Невероятните приятели на животните“, „Животни анархисти“, „Бебета животни“, „Зооспасители“, „Животинско посолство“ и др.

Гмурнете се в  „Дълбините“, за да  се включите в приключенията на експедицията „Нектън“ – екип от подводни изследователи, разполагащи с авангардни технологии  и заредени с неутолима жажда за нови открития! Докато изследват дълбините на океана в търсене на изгубения град Лемурия, учените от „Нектън“ попадат в свят, изпълнен с водни предизвикателства – от пирати и потънали вулкани до гигантски морски създания, които искат да ги превърнат в своя вечеря. Ще успеят ли учените да разбулят всички загадки, преди да е станало твърде късно? 

Не пропускайте прекрасните приключения на „Бебета животни“! Запознайте се с най-мъничките и най-сладките животни на света! Бъдете заедно по пътя им от раждането, докато растат и стигнат до зряла възраст. Да си ловец не е лесно. Ако ще бъдеш хищник, трябва да можеш да ловуваш. Но къде и как могат да се придобият тези умения? Мама, татко, чичовци - всички отглеждат следващото поколение бабуини, пингвини, капибари и тамарини, защото семейството има значение. Връзката между майка и дете е една от най-силните в животинското царство - срещнете се с няколко щастливи бебета със страхотни майки и с четири бебета на път да се превърнат в гиганти… Ще видите малките създания как се учат да ловуват и да оцеляват, как изграждат семейните си отношения. Ще научите как животните възпитават и се грижат за малките си и как бебета опознават света по един красив и игрив начин. 

Не по-малко интересни ще ви бъдат „Животни анархисти“! Във водите на Мадагаскар жабешкото потомство е в безопасност от хищници, които не летят, но стършелът иска попови лъжички за вечеря… Рибите скачачи живеят на сушата в кални дупки. Излизат по време на отлив, за да се хранят с малки растения и някои животни. Могат да задържат вода в хрилете си и като поддържат кожата си влажна могат да дишат през нея подобно на земноводните… Спорите на кордицепсите могат да контролират и да убиват насекоми, те превземат тялото на насекомото и могат да контролират ума му... Царицата е начело на колонията на мравките, но медните мравки понякога имат гнезда с повече от една царица, а това може да доведе до война… В Нова Зеландия има малка муха, чиито ларви светят и светещите им мрежи са наистина красиви, но те всъщност са капани за други насекоми… А може би планетата Земя трябва да се нарича планетата Влага, защото е покрита предимно с вода, в която живеят множество чудни същества…

Зооспасители“ ще ви отведе в приюта за животни „Втори шанс“, чиито служители работят неуморно, за да осигурят на изоставените домашни любимци лечението и грижите, необходими им за дълъг и пълноценен живот. 
Всеки нов ден в приюта идва нов пациент –  като Чарли, който е недохранено малко коте, или като пудела Тини, който е имал тежко минало. Ще видите също как Хоумър отива на ултразвук, два лабрадора напускат дома си, а Мариса спасява трикрак котарак.
Следете премеждията и успехите на „Зооспасители“ – затрогващите истории на милите животни, представени в тази поредица, ще ви поведат на едно наистина емоционално пътешествие.

Пътешествието в дивата природа продължава към западния бряг на Африка, край който се намира разкошен земен рай, обитаван от някои забележителни животни, както и от хората, които ежедневно полагат грижи за тях. Поредицата „Животинско посолство“ насочва светлината на прожекторите към световноизвестния зоопарк „Лоро Парк“, за да разкрие как функционира той. Ще видите как костенурката Федерика пристига от Италия и зоопарк „Лоро“ предлага да е неин дом завинаги и как глухата косатка Морган е на път да роди първото си малко и това ще бъде най-големият естествен феномен в историята на зоопарка. Горилата Убонго има голяма рана на крака – но как лекуваш 200-килограмова горила с болен крак? Какво трябва да се направи, когато коремът на игуаната Есмералда е подут, когато кралският пингвин Анабел проявява тревожни симптоми, или пък когато червена панда и един ара имат проблеми със зъбите? Ще се убедите колко предани са служителите на „Лоро Парк“ към съхраняването на дивата природа, а и колко красиво е взаимодействието между обитателите на зоопарка и хората, които се грижат за тях.

В уикендите на дивата природа по Da Vinci очаквайте и „Невероятните приятели на животните“ - изненадващи истински истории за необичайни приятелства между животни от целия свят.
Слон води стадо биволи… Крави осиновяват осиротял елен… Група маймуни се грижи за бездомни котенца… Самотна мангуста търси храна със стадо овце… Овца се сприятеляват със спасен от природозащитници носорог…

Запознайте се и с „Кучета със забележителни професии“ – от издирване на оцелели по време на бедствия до спасяване на застрашени видове животни, кучетата спасители се появяват изненадващо, но винаги навреме и заслугата им е огромна. Не пропускайте невероятните истории на кучетата, отдадени на каузата да помагат.

Очаквайте всичко това и още много непознати и любопитни неща в уикендите на дивата природа по канал Da Vinci от 14 август! 

- 17:05 - Дълбините
- 17:30 - Невероятните приятели на животните (събота) /Кучета със забележителни професии (неделя)
- 18.18 - Животни анархисти (събота)
- 18:30 - Бебета животни
- 19:00 - Зооспасители
- 19.21 - Животни анархисти
- 19:30 - Животинско посолство
- 19.51 - Животни анархисти
- 20:00 - Кучета със забележителни професии  (събота) / Невероятните приятели на животните (неделя)