За първи път в региона Nova TV (Хърватия) е домакин на полуфиналния кръг на престижните международни награди Emmy®
United Media, медийното подразделение на United Group и водещ мултиплатформен доставчик на медийни и телекомуникационни услуги в Югоизточна Европа, беше избрана от Международната академия за телевизионни изкуства и науки да бъде част от процеса на селекция за международните награди Emmy®.

Селекцията за международните награди Emmy® е дълъг процес, включващ среща на членовете на международното жури на различни места по цял свят. Окончателните номинации в 15 категории ще бъдат обявени през септември, а победителите ще станат ясни на церемонията по награждаването на 50-ите Международни награди Emmy®, която ще се проведе на 21 ноември 2022 г. в Ню Йорк.
За първи път в региона на 14 септември в Дубровник Nova TV, част от United Media, ще бъде домакин на полуфиналния кръг от избора на журито за една от категориите на световнопризнатите награди.

Коментирайки тази престижната покана, главният изпълнителен директор на United Media Александра Суботич каза: „Участието на нашата компания в процеса на подбор на номинациите за Международните награди Emmy® е признание за нашия опит в тази област и още веднъж затвърждава лидерската ни позиция на медийния пазар в Югоизточна Европа. Като една от водещите продуцентски компании в този регион, изключителната креативност, високите продукционни стандарти и непрекъснатите инвестиции във висококачествено телевизионно съдържание са наш приоритет на всички пазари, където присъстваме“.

Дражен Маврич, главен изпълнителен директор на Nova TV, най-гледаният хърватски телевизионен канал, каза: „Да си лидер в една динамична индустрия, която се променя непрестанно и с бързи темпове, е голяма отговорност. Участието ни в процеса по селекция за международните награди Emmy® е потвърждение, че нашият принос е международно признат“.

Виктория Боклаг, главен изпълнителен директор на United Group и вицепрезидент, отговарящ за маркетинг и медии, както и член на Академията за телевизионно изкуства и науки, допълни: „За нас е чест United Media да бъде поканена от Академията да изиграе важна роля в този престижен конкурс. Много се радваме, че ще посрещнем в красивия Дубровник водещи международни и регионални професионалисти с уникална комбинация от талант и опит.“

United Media е продукционен лидер на регионално ниво със сериозно присъствие на световния медиен пазар с над 40 000 часа оригинално съдържание, което се предоставя на над 50 телевизионни канала и достига аудитория от над 40 милиона души всяка година.