Героите в историите от сериалите на JimJam работят, за да помагат на другите. Те дават пример на децата със своята всеотдайност, упоритост и социално съзнание. Избраните сериали в тематичната селекция „Всекидневни герои“ през април са „Чъгингтън“ – всеки ден в 20.40 ч., „Пощальонът Пат“ – всеки ден в 12.00 и 20.15 ч. и „Пожарникарят Сам“ – всеки ден в 12.39 и 18.30 ч.

Главни герои в сериала „Чъгингтън“ са младите начинаещи антропоморфни локомотиви, наречени "стажанти", Коко, Уилсън, Брюстър, Хут, Тут и Пайпър, които живеят в измисления град Чагингтън. Стажантите, а понякога и по-опитните им приятели научават каква е стойността на вярното приятелство, колко важно е да казват истината, да слушат внимателно, да упорстват при трудности, да изпълняват задачи, да разрешават конфликти без насилие и други подобни ценности. Локомотивчетата са интелигентни и независими, но и съпричастни  и винаги готови да се притекат на помощ.

В сериала „Пощальонът Пат“ всяка история разказва за пощальона Пат и неговото черно-бяло коте Джес и техните приключения в село Грийндейл. Пат е нещо повече от дружелюбен пощальон, който разнася пощата, той винаги е готов да подаде ръка, за да помогне на всички хора, които среща по време на обиколката си.

Сериалът „Пожарникарят Сам“ представя героични приключения и поучителни истории, в които става ясно защо смелостта и честността са от съществено значение и че всяко погрешно действие има последствия. Пожарникарят Сам и неговият екип са готови да се притекат на помощ на своите приятели и на всички нуждаещи се и трябва да използват всичките си знания и опит, за да се изправят смело пред нови предизвикателства в емблематичния уелски град Понтипанди, в който инцидентите и критичните ситуации сякаш никога не свършват!

Тагове:
анимация JimJam