Новият сезон на поредицата „Първите 48 часа“ отвежда зрителите зад кулисите на реални разследвания, като показва дейността на детективи, занимаващи се със случаи на убийства, през критичните първи 48 часа – от 6 май, всяка делнична вечер, 22.15 ч. по канал Crime+Investigation.

Мъж е застрелян пред очите на свой приятел, докато обир взема смъртоносен обрат. Ветеран и начинаещ детектив разплитат мрежа от лъжи, докато се опитват да разкрият мистериозната смърт на млада жена. Младеж е застрелян край пътя, а уликите отвеждат детектива до серия от престъпления. Любима учителка на деца със специални образователни потребности е застреляна посред бял ден, когато планът на заподозрените да спечелят лесни пари излиза извън контрол. Опитвайки се да спре безсмислените стрелби в своята общност, детектив трябва да разбере защо последната жертва тийнейджър е носил ски маска, когато е бил убит…

Продукцията дава на зрителите безпрецедентен достъп до сцените на престъпленията, разпитите и дейността на детективите и експертите по съдебна медицина.

Зрителите ще станат свидетели на работата на разследващите в реално време през първите 48 часа. За детективите тези часове са всичко, защото знаят, че ако в този срок не бъдат намерени улики, шансовете за разрешаване на случая намаляват наполовина. Всеки изминал час означава повече време за бягство на заподозрения и по-голям риск от загуба на критични доказателства.