Всички животни заслужават шанс за щастлив живот! Следвайки тази идея, канал Da Vinci представя през  март премиерни поредици, посветени на животните и на грижите за тях.

Поредицата „Зооспасители“ ще отведе зрителите в приюта за животни „Втори шанс“, чиито служители работят неуморно, за да осигурят на изоставените домашни любимци лечението и грижите, необходими им за дълъг и пълноценен живот. 

Всеки нов ден в приюта идва нов пациент –  като Чарли, който е недохранено малко коте, или като пудела Тини, който е имал тежко минало. Ще видите също как Хоумър отива на ултразвук, два лабрадора напускат дома си, а Мариса спасява трикрак котарак.

Следете премеждията и успехите на „Зооспасители“ - затрогващите истории на милите животни, представени в премиерната поредица, ще ви поведат на едно наистина емоционално пътешествие - по Da Vinci от 16 март, всяка сряда в 20.00 ч.

Пътешествието за зрителите на Da Vinci продължава към западния бряг на Африка, край който се намира разкошен земен рай, обитаван от някои забележителни животни, както и от хората, които ежедневно полагат грижи за тях. Премиерната поредица „Животинско посолство“ насочва светлината на прожектора към световноизвестния зоопарк „Лоро Парк“, за да разкрие как функционира той. Ще видите как костенурката Федерика пристига от Италия и зоопарк „Лоро“ предлага да е неин дом завинаги и как глухата косатка Морган е на път да роди първото си малко и това ще бъде най-големият естествен феномен в историята на зоопарка. Горилата Убонго има голяма рана на крака – но как лекуваш 200-килограмова горила с болен крак? Какво трябва да се направи, когато коремът на игуаната Есмералда е подут, когато кралският пингвин Анабел проявява тревожни симптоми, или пък когато червена панда и един ара имат проблеми със зъбите? Ще се убедите колко предани са служителите му към съхраняването на дивата природа, а и колко красиво е взаимодействието между обитателите на зоопарка и хората, които се грижат за тях.
Гледайте „Животинско посолство“ по Da Vinci от 20 март, всяка неделя в 19.30 ч.!

Още едно предизвикателно пътешествие за опознаване на животните, към което можете да се присъедините по канал Da Vinci през март, е „Трябва ли да затворим зоопарковете?“ - на 17 март в 23.00 ч. Лиз Бонин проучва дали времето на зоологическите градини е отминало, дали са предназначени само за развлечение или могат да играят важна роля за опазването на животинските видове?  Тя оценява ролята, която те трябва да играят през 21 век, като разговаря с учени и посещава зоопаркове из цял свят – не пропускайте шанса да ги обиколите заедно с нея.

Всички, които обичат домашните и дивите животни и оценяват значението на грижите за тях, могат да прекарат вълнуващи мигове пред телевизионния екран с премиерните поредици на канал Da Vinci през март, посветени на животните и опазването им.

Тагове:
Da Vinci