Готови ли сте да се плъзнете по леда, както никога досега? Гледайте премиерната поредица „Звезди на леда” по Da Vinci от 14 януари, всяка събота и неделя в 18:00 ч., за да проследите постиженията на група млади хора с изключителни умения в карането на кънки.  От играчи на хокей на лед до танцьори в отбори и индивидуални изпълнители по фигурно пързаляне – тези младежи живеят около Националния леден център на Великобритания и се стремят да бъдат най-добрите както на леда, така и извън него, да покоряват спортни върхове и да станат бъдещи олимпийци. 

Не пропускайте да видите как се справят с предизвикателствата младите „Звезди на леда“. Танцуващите на лед момичета отчаяно си търсят партньори, а новото момче Адриано се мести от Италия, за да си намери партньорка за танци. Съотборниците по хокей на лед Лиъм и Раис се подготвят за най-големия мач за сезона срещу най-яростните си съперници. Бащата на Киара е на път да разкрие голяма тайна, а братята Раис и Арън се състезават на хокейната пързалка. Лиам не се чувства добре, но се опитва да издържи достатъчно дълго, за да впечатли треньора с уменията си да стреля точно в хокейните срещи. Напрежението расте за Изи, която е избрана да тренира с олимпийския отбор. Младият фигурист Соломон иска да впечатли треньорката Тамара. Клои посещава семейството си в Унгария, където иска да намери вдъхновение за предстоящата си солова изява. Налага се Алексия и Клои да заминат за Лондон, за да се срещнат с д-р Занд и да разберат защо не им се завива свят, когато се въртят. Ще бъде ли капитан Емили готова да кара кънки с отбора си? А в деня на гала спектакъла, докато гостите пристигат, има драма зад кулисите. И едно изненадващо изпълнение оставя всички без думи…

Сериалът „Звезди на леда” е с награда Royal Television Society West Award 2016 за най-добра програма или сериал за деца!