Руската държавна компания - Руската телевизия и радиоразпръскване (RTRS) - предлага да гледате програми и филми, излъчвани по цифрови канали, не само у дома и в страната, но и в движение.

Тази възможност може да се възползва от, например, пътници на автомобили, както и таксиметрови шофьори, шофьори на камиони и шофьори, уловени в задръствания.

В момента на пазара има около 18 модела декодери за приемане на 20 канала ( в Русия) на цифрова наземна телевизия в автомобил. Стабилен телевизионен сигнал може да се направи при шофиране със скорост до 80 км / ч.

За да гледате цифрова телевизия, е необходим телевизионен приемник с поддръжка на стандарта DVB-T2 и дециметрова антена, вместо това можете да използвате всеки LCD монитор с DVB-T/T2 префикс за мобилно приемане.

Цената на конзолите за коли варира и е различна и зависи марката и модела. За по-стабилно телеприемане е по-добре да се използват две до четири антени. Това оборудване може да се инсталира както на сухопътния транспорт, така и на вода и въздух.

Необходимо е да се има предвид, че при напускане на зоната на покритие на една телевизионна кула и навлизане в зоната на покритие на други телевизионни канали, е необходимо да се преконфигурира, затова е по-удобно да се използва наземна цифрова телевизия, когато се премества от една телевизионна кула в радиус, например в рамките на един град.