Мобилното студио на Джаз ФМ посреща отново звездите на „Пловдив джаз фест“

Слушайте излъчванията на живо в първите дни на ноември от 9 до 11 ч.

Звездите на „Пловдив джаз фест“ отново започват деня си в мобилното студио на Джаз ФМ в Дом на културата „Борис Христов“. За трета поредна година единственото българско радио за джаз, соул, блус и фънк музика изпрати на място свой екип: Таня Иванова и Светослав Николов са водещи, а Христо Пенев – продуцент. Организатор на фестивала е Мирослава Кацарова, която в ефира на Джаз ФМ представя седмични предавания за вокален джаз и латино музика.

„Пловдив джаз фест“ започна на 1-ви и продължава до 4-ти ноември. В делничните дни от 9 до 11 ч. слушателите се срещат с участниците часове преди те да заемат сцената в препълнените зали на Дом на културата „Борис Христов“ и Bee Bop Café.

През годините предаванията на живо от Пловдив спечелиха голяма популярност с непринудените приятелски разговори на експертите на Джаз ФМ с творците за любимото им изкуство. Всяка година гостуванията в студиото стават повод за световни премиери – първи слушателите на Джаз ФМ чуха пиесите от все още неиздадените тогава албуми на Якоб Карлсон – пианист на праправнучката на Лев Толстой - Виктория Толстой, и на френския майстор на пианото с международна известност Армел Дюпа.

През тази година в излъчваната на живо от Пловдив програма на Джаз ФМ гостуват прочутият Джошуа Редман, един от новаторите в джаза – Джейсън Моран, и работилият с Дейвид Боуи по последния му албум Дони Маккаслин. В студиото влизат и българските участници във фестивала – Хилда Казасян, Христо Йоцов, Антони Дончев, Мирослав Турийски, Росен Захариев – Роко, Михаил Йосифов, Павел Терзийски, Орлин Павлов, Свилен Ноев, Стефан Вълдобрев, Живко Петров, Веселин Веселинов – Еко, Димитър Семов и много други.

„Пловдив джаз фест“ се организира от Мирослава Кацарова и нейната компания „Блу Ем“ с подкрепата и в партньорство с Общинска фондация „Пловдив 2019“. Джаз ФМ е традиционен медиен партньор на музикалния празник.

Паралелно в програмата на Джаз ФМ ще продължат премиерите на значими световни проекти, както и предпремиерното представяне на издания, които тепърва очакват своите срещи с публиката – сред тях са първият джаз албум на британската звезда Сийл, както и втората част на поредицата „Джазът обича „Дисни“, в която със свои изпълнения участват Бебел Жилберто, Маделин Пейри, Джордж Бенсън, Джейми Калъм, Анджелик Киджо и други.