Българите в САЩ и Канада вече имат свое радио, което ще могат да слушат 24 часа в денонощието 7 дни в седмицата. Радио BG VOICE  стартира в петък, 1 декември, точно в 3 следобед в Чикаго (4 РМ на Източното и 1 РМ на Западното крайбрежие).

За да го слушате, може да отворите сайта www.BG-VOICE.com или да си свалите мобилното приложение BG LINKED за android и iOS, както и през платформата TuneIn.
Уникалното за радио BG VOICE е, че предлага два стрийма с различен стил музика за всеки вкус. Слушателите ще могат да избират между най-големите български и световни хитове или попфолк и балкански парчета.

Старт на радиото бе даден с мегазвездите Георги Христов и Камелия. Техни песни са избрани да прозвучат първи в ефира на двата стрийма в петък следобед. "Радвам се, че точно с моя песен стартира радио BG VOICE и пожелавам на всички българи в Северна Америка да не забравят хубавата българска песен", казва Жоро Христов. Радио BG VOICE ще включва 30% само български хитове, а три часа всеки ден в програмната схема са запазени за най-любимите родни изпълнители (11/10с АМ, 4/3с РМ). От 11/10с РМ ще вървят най-добрите ретропарчета.

В попфолк стрийма стартът ще бъде даден с вечния хит "Къде си ти" на Камелия. Звездата приключва своето американско турне този уикенд с концерти в Чикаго, Ню Йорк и Нейпълс. "За мен е огромна чест, че бях поканена за старта на радио BG VOICE, и то точно с тази прекрасна песен. Желая на всички слушатели и екипа на радиото само хубави емоции", казва Камелия. Там също ще има часове с българска музика, ретро попфолк и балкански хитове.

Веднага след Нова година в петък и събота вечер по радио BG VOICE ще има 4-часови поздравителни концерти. Всеки слушател ще може да се обади по телефона или във Facebook и да поръча поздрав за свой любим човек, приятел или компанията, с която празнува. Водещ на поздравителните концерти по BG VOICE ще е Динко Иванов, който е и музикален директор на радиото.

Вечерните уикендни програми ще са пълни само с топ хитове. Така радио BG VOICE ще бъде част от вашите партита, без да има нужда да ровите в youtube или на други места за най-добрите песни за вашия купон.

В делничните дни на всеки кръгъл час BG VOICE ще предлага новини и времето. Водещи на емисиите ще са лицата на BG VOICE Ясен Дараков и Галина Петрова, както и нови таланти, които се присъединяват към нашия екип. "Мисля, че това е още една страхотна възможност за информация и забавление за нашата общност тук, казва Ясен Дараков - Радио BG VOICE ще успее наистина най-бързо и в реално време да предава най-важните и извънредни новини. Но ще го правим наистина кратко и ясно - в 2 минути на всеки кръгъл час."

В следващите месеци радио BG VOICE ще предложи още нови предавания, изненади и само хубава музика.

Слушайте онлайн ТУК