Включете се в дарителска кампания за обогатяване книжния фонд на редица библиотеки и читалища в страната с радио Jazz FM, Читалнята и Costa Coffee

Jazz FM радио превръща ЧитАлнЯта в Градската градина в София в "Павилион за музика и книги" с топлата подкрепа на Costa кафе. През цялата седмица, от 26-ти до 30-ти ноември, сутрешното предаване „Джаз ден“ ще се излъчва от любимото място за четене, за да поставим книгите и тяхната мъдрост в центъра на програмата на радиото, заедно с любимата джаз, соул, фънк и блус музика.
Изнесеното студио е посветено на каузата " Да съберем 2019 нови книги за библиотеките до края годината", които ще бъдат дарени на библиотеките и читалищата из цялата страна. Участвалите в кампанията ни да обогатим книжния фонд на „Читалнята“ и библиотеки в страната ще получат освежаващи подаръци от Costa Coffee.

От 26-ти до 30-ти ноември всеки може да дари книга в рамките на редовното работно време на ЧитАлнЯта от 10 до 20 ч., а в замяна ще получи абонаментна карта, която е безсрочна, както и талон за намаление от кафетерии Costa Coffee или мебели MobilaDalin. Важно е да отбележим, че по време на мобилното студио от 8 до 10ч. всеки ден, няма да приемаме дарения. Но на първия за деня дарител, който дойде в редовното работно време ще подарим брандирана чаша от Costa Coffee. Първите четирима, които предоставят 3 или повече книги, след като отворим ЧитАлнЯта в 10 ч. на съответния ден, получават пакет кафе от Costa Coffee.

С "Павилион за музика и книги" радиото цели да мотивира колкото се може повече хора да дарят нови книги, за да обогатим заедно фонда на редица читалища и библиотеки в страната. От любов към музиката и истинското кафе в топлата и приканваща атмосфера на Павилиона за музика и книги ще влязат редица музиканти, артисти и писатели. В студиото ни с кауза те ще споделят кои са техните любими автори, какъв би бил саундтракът на любимата им творба и защо книгите имат силата да променят света. Това са само част от въпросите, които ще изпълнят ефира на Джаз ФМ от 8 до 10ч. в седмицата на споделянето.

Моля, имайте предвид, че търсим книгите, които липсват най-много от рафтовете на библиотеките, а именно:
- Нови детски книги (приказки, енциклопедии, детски и тийн романи, комикси и други любими на децата текстове, като ще сме Ви особено благодарни да ни дарите книги за деца между 0 и 5 години.)
- Съвременна българска литература.
- Нови книги, издадени в последните 10 години.

Първите интервюта от ЧитАлнЯта можете да следите във фейсбук страницата на Jazz FM радио.

Донесете своята красива история в Павилиона за музика и книги и предайте нататък добрината с Jazz FM радио и Costa Coffee.