Тази година на 6-ти май зрителите ще са вкъщи, а армията в поделенията заради спазването на всички предпазни мерки при разпространението на коронавируса - COVID-19.

Водещите Христина Христова и Спас Кьосев ще съберат всички заедно в празничен блок от 6:55 часа до 12 часа, с преки предавания от всяка точка, където ще бъде отбелязан “Денят на храбростта”.

Българска национална телевизия ще събере зрители и армия на нейния празник. Ще излъчваме на живо от поделения на армията, за да приближим зрителите до живота и уменията на българските военни. В директния ефир ще проследим демонстрации на пилоти, спецчасти, моряци и курсанти.

Специално внимание отделяме на военните лекари - част от които в момента се борят с COVID - 19 на първа линия. Ще ви разкажем за живота им по време на мисия - и за битката им в инфекциозните отделения днес.

В "Денят на храбростта" ще видите един специален герой. За него празникът е най-очакваното събитие през годината, а БНТ ще му помогне да участва в него.

БНТ по традиция отделя специално време в програмата си за един от най-уважаваните от българите празници, 6-ти май. Традиция, която зрителите ценят и очакват. Проследете на живо, от дома си, един от най-големите празници в специалното предаване за Св. Георги Победоносец (Гергьовден) и празника на Българската армия.

Гледайте празничния блок „Денят на храбростта“, 6-ти май, БНТ1, с водещи Христина Христова и Спас Кьосев.