От 12 юли, всеки понеделник, 23.00 ч. по Crime + Investigation 

С водещ един от най-известните британски журналисти, поредицата „Британски убийства с Дърмът Мърнаган“ изследва британски истории за убийства, изпълнени с детективска интрига и смразяващи сюжетни линии.

За тази поредица към Дърмът Мърнаган ще се присъедини детектив Клайв Дрискол - бивш главен инспектор на столичната полиция, известен най-вече с осигуряването на присъдите за убийството на тийнейджъра от Южен Лондон Стивън Лорънс.

Във всеки епизод Дърмът Мърнаган разказва случай, по който е работил или е проследявал отблизо като журналист. Петте истории за убийства са представени чрез архивни кадри и ключови интервюта с най-близките до случая лица, в това число членове на семействата на жертвите и разследващите криминалисти, които са били първи на местопрестъплението. Дърмът ще поведе зрителите през престъпления, които разтърсват из основи местните общности – убийството на т.нар. „Г-н Биг“ Пол Маси през юли 2015 в Салфорд, опустошителните разстрели в Камбрия през юни 2010 г., зловещото убийство на Филип Никълсън в Боскомб, Дорсет, през 2015 г., записано на мобилен телефон, и драматичните обрати при разследването на убийствата на Карол Джарвис в Западен Лотиан през 2009 г. и Джесика Пател в Мидълзбро през май 2018 г.