На 24 март, от 19:30 часа, популярният канал за бойни спортове FightBox ще излъчи пряко зрелищния международен шампионат King of Kings. Този път турнирът се завръща в Кишинев, Молдова, а в него ще участва и носителят на редица спортни отличия – българинът Християн Андонов. Зрителите ще могат да проследят събитието и онлайн на www.fightboxlive.com или като се абонират за FilmBox Live и се възползват от цял месец безплатно ползване на услугата.

 

След като преди броени дни 8000 фена на бойните изкуства присъстваха на зрелищното шоу във Вилнюс, King of Kings се пренася в столицата на Молдова. Зрителите на FightBox ще могат да се възползват от възможността да проследят в реално време развръзката на 5 изключително оспорвани двубоя, част от Hero’s World Series.

 

Във вълнуваща и напрегната битка зрителите на FightBox ще могат да гледат и подкрепят българския атлет – Християн Андонов. Той ще излезе на ринга на King of Kings в двубой за място на финалите срещу Исам Лазиби. Другият полуфинал за вечерта ще се проведе между Валдис Бeлявский и Дмитрий Сирбу. Победителите от двата сблъсъка ще премерят сили в решителен двубой, който ще определи шампиона на вечерта. Спечелилият ще получи и правото да се изправи срещу настоящия King of Kings шампион в категория перо – Станислав Ренита.

 

За първи път в историята на шампионата ще бъде определена и жена шампион. Битката е между Езма Хашас от Холандия и Надежда Канцир от Молдова. Двете дами най-после ще се изправят една срещу друга и то със сериозен стимул за победа – титлата в категория 51 кг.

 

Пълната програма на събитието може да намерите по-долу:

 

WGP кикбокс, категория 65 кг – полуфинал 1,
Валдис Бeлявский (Беларус) срещу Дмитрий Сирбу (Молдова)

WGP кикбокс, категория 65 кг – полуфинал 2
Християн Андонов (България) срещу Исам Лазиби (Молдова)

Кикбокс, категория 71 кг
Джовани Спану  (Италия) срещу Виталий Матей (Молдова)

Кикбокс, категория 95 кг
Данут Хърду (Румъния) срещу Александър Бадуджа (Молдова)

Двубой за женската титла, категория 51 кг
Езма Хашас (Мароко/Холандия) срещу Надежда Канцир

 

King of Kings е един от най-популярните международни турнири сред феновете на бойните изкуства от целия свят.