Затлъстяване на 16 г. Животът ми след отслабването

На 5-и юли в 08:40, 12:50 и 20:20ч., с повторение на 27-и юли в 07:50, 13:15 и 18:30 ч.

На 16-годишна възраст, Брандън Бенет тежи 411 фунта (186 кг) и тялото му е ходеща бомба със закъснител. Поради патологичната си затлъстялост тийнейджърът от Хюстън страда от редица сериозни медицински проблеми, които могат до голяма степен да намалят продължителността на живота му, в това число тежка сънна апнея, високо кръвно налягане и риск от диабет. След като безуспешно пробва многобройни диети, Брандън решава да се подложи на стомашна байпасна операция, която да му помогне да се отърве от наднорменото тегло. В нашето специално едночасово предаване “Затлъстяване на 16 г. Балансиран живот” следвахме едногодишните перипетии на Брандън за уреждане на хирургическата операция, която спасява живота му. “Затлъстяване на 16 г. Животът ми след отслабването” е невероятно продължение на специалното едночасово предаване. В този едночасов документален филм виждаме борбата на Брандън да се адаптира физически, психически и социално към новото си телосложение. Ставаме също така свидетели на удивителната хирургическа намеса, на която трябва да се подложи Брандън, за да се отърве от остатъците от предишното си тяло. През презмата на разказ от първо лице „Животът ми след отслабването“ повишава осведомеността за епидемичните размери на тийнейдържската затлъстялост и често свързаните с нея възникващи сериозни здравни проблеми.

Кожа и кости

На 18-и юли в 08:40, 12:50 и 20:20ч., с повторение на 28-и юли в 07:50, 13:15 и 18:30 ч. „Кожа и кости“ проследява историята на Сара и Крис, които след като се подлагат на стомашни байпасни операции и изгубват голяма част от теглото си, трябва да се подложат на постбариатрична хирургическа намеса, за да отстранят огромни пластове отпусната, разтегната кожа, останала на телата им. Това затрогващо специално предаване разкрива пътят на трансформацията на двойката – предоперационните грижи и страхове, облекчението веднага след операцията и надеждите за бъдещето, докато свикват с новите си тела. Сърцераздирателно и болезнено реално, „Кожа и кости“ е необоримо напомняне за чудото на човешкото тяло, емоционалната ни връзка и усилията, които някои от нас полагат, за да водим пълен и активен живот.

Детето ми е по-умно от мен

На 19-и юли в 08:40, 12:50 и 20:20ч., с повторение на 29-и юли в 07:50, 13:15 и 18:30 ч. “Детето ми е по-умно от мен” е едночасово специално предаване за деца гении и родителите, които ги отглеждат. Според „Менса“, дружеството на хора с най-висок коефициент на интелигеност в света, средният човек е с коефициент на интелигеност 100, а коефициент на интелигеност над 140 се счита за гений. По последни данни Алберт Айнщайн е имал коефициент на интелигеност 160. С представените разказани от първо лице истории за предизвикателствата, радостите, трудностите и ежедневните драми, с които се сблъскват обикновени семейства, които отглеждат свръхнадарени деца, едночасовото предаване ще ви запознае с млади гении от три до петнадесетгодишна възраст.

Увреденият ми мозък

На 25-и юли в 08:40, 12:50 и 20:20ч., с повторение на 30-и юли в 07:50, 13:15 и 18:30 ч. Над 700 000 мъже и жени в Ирландия страдат от някаква форма на неврологично заболяване. Повечето от тези заболявания са изтощаващи, дегенеративни, нелечими. Учените и лекарите непрекъснато търсят начини да ги идентифицират по-рано, за да ги следят по-ефективно и да намерят лечение. Някои мозъчни увреждания могат да се контролират чрез високорискова хирургическа намеса, но много от тях остават мистерия. Хората с неврологични заболявания сега предлагат на учените най-големите им изследователски инструменти, за да намерят бъдещ лек, който да разкрие тайните на мозъка. В “Увреденият ми мозък” доброволно подлагащите се на експерименти знаят, че за тях може да е твърде късно, но всички те са въодушевени участници в научните и изследователските битки, за да намерят ако не лечение, то поне по-добър начин да контролират състоянието си. Бъдещето им може да е предначертано, но днешните им истории са свързани с издръжливост, обич и семейство, изправени пред голяма заплаха.

Затворени вкъщи

На 26-и юли в 08:40, 12:50 и 20:20ч., с повторение на31-ви юли в 07:50, 13:15 и 18:30 ч. “Затворени вкъщи” разкрива тайния свят на две жени с тежка агорафобия. Анджи Бембенек не е напускала дома си цели три години и не може дори да отвори входната врата, без да получи паник атаки. Семейството й все повече е отчайва... През последните шест месеца, светът на Джоди Дънхам се свежда до малката й спалня. Ако не потърси помощ за проблема си, годеникът й може да я изостави… Ръководени от психиатъра си д-р Кийт Аблоу, двете жени ще се изправят пред бруталната психологическа истина за себе си, като се борят да се освободят от самоналожения си затвор, създаден от това унищожаващо умствено увреждане.