Пази се от живите мъртви – сезон 4Б

Премиера: 13 август, 23.00 ч.
Всеки понеделник в 23:00 ч.

В ролите:Рубен Блейдс, Ким Дикенс, Алиша Дебнъм-Кери

В сезон 4 на „Пази се от живите мъртви“ виждаме света на Медисън Кларк и нейното семейство през нови очи — очите на Моргън Джоунс, който влезе в разказа от света на „Живите мъртви“. Близкото минало на героите се смесва с несигурното настояще на борба и открития, в което те срещат нови приятели, врагове и заплахи. Те се борят един за друг, един срещу друг и срещу легион от мъртви, за да могат да си изградят някакво съществувание под смазващия натиск на техния разпадащ се живот…
Първата половина на сезон четири на „Пази се от живите мъртви“ започна с една фигура, сгушена около огъня, и завърши с девет. Героите, които започнаха пътуванията си в изолация, се сблъскаха един с друг по неочаквани начини и се озоваха на едно от последните места, на които някога са очаквали да бъдат ... заедно. През втората половина на сезона те ще проучат кои са сега - като личности и като част от по-голямата група - и как ще се развиват. Те ще се окажат изправени срещу нови противници - хора, ходещи мъртви и дори самата природа. Това ще бъде пътуване, изпълнено с опасност, любов, силна мъка, загуба и в крайна сметка - надежда…

Маратон на сезон 4А на „Пази се от живите мъртви“
на 11 август от 23.00 ч.

Проповедникът – сезон 3

Продължава всеки четвъртък в 23:00 ч.

В ролите: Доминик Купър, Джозеф Гилгън, Рут Нега, Греъм МактавишС всеки сезон на "Проповедникът" и с всеки епизод усложненията от изчезването на Бога и новите правила (или липсата на правила) стават все по-осезаеми. И това започва да оказва влияние върху целия свят — върху Рая, Ада и Земята. Светът просто става по-голям и залогът става по-висок. "Проповедникът" винаги е бил смел сериал, сезон 3 вдига залога още повече и по още по-вълнуващ начин. Първата половина на сезона е наистина силна на емоционално ниво, но във втората си половина този сезон направо полудява. Другият нов момент в сезон 3 е, че тук сюжетът се придържа много повече към комикса. Първият сезон беше нещо като прелюдия, вторият следваше линията на комиксите, а сега синхронът е още по-пълен.
В този сезон се връщаме заедно с Джеси в Ейнджълвил, за да се срещнем с буквалните и метафоричните демони, които той е оставил зад гърба си там. И не е трудно да се предвиди, че мястото ще извади наяве най-лошото у него…

В света на кинофантастиката с Джеймс Камерън

Продължава всяка събота в 15.00 ч.
Финал на сезона: 11 август, 15.00 ч.

С участието на: Кери Ръсел, Блейн Андерсон, Том Белдинг

Джеймс Камерън може да сподели много размисли за кинофантастиката, имайки предвид, че той е създателят на "Терминаторът", "Пришълците", "Бездната" и "Аватар". Но, в този сериал той е водещ и някои от неговите приятели ще изследват жанра по много по-добър начин, отколкото биха могли да направят това тези филми. “В света на кинофантастиката с Джеймс Камерън” обхваща в шест епизода шест отделни теми като животът на извънземните, изследването на Космоса, чудовищата, черните сценарии за бъдещето, интелигентните машини и естествено - любимото на феновете пътуване във времето. За Камерън основната цел на тази поредица е да проследи назад във времето корена на идеите. Например, искайки да проследи идеята за пътуването във времето, си е задал въпроса кой пръв е лансирал тази идея? Или по отношение на Космоса, той е искал да разбере как темата се е появила в попкултурата? И, разбира се, въпросът за това как научната фантастика като жанр се бори, за да популяризира тези сложни идеи? Отговорите на тези и други въпроси ще бъдат дадени от най-плодотворните създатели на филми в областта на кинофантастиката като Ридли Скот, Джордж Лукас и Стивън Спилбърг, както и от другите интервюирани от Камерън, сред които са имена като Гийермо дел Торо, Кристофър Нолан, Арнолд Шварценегер, Уил Смит и Сигорни Уийвър.

Гледайте най-добрите сериали на AMC отново!

Фарго – сезон 2

Продължава всеки вторник в 23.00 ч.

В ролите: Тед Дансън, Кирстен Дънст, Джеси Племънс, Джийн Смарт, Патрик Уилсън

Вторият сезон на отличения с наградите „Еми“ и „Златен глобус“ минисериал „Фарго“ изобилства от звезди - сред топ имената в списъка са Тед Дансън в ролята на доверения партньор на Лу – шериф Ханк Ларсън, номинираната за наградата „Златен Глобус“ Кирстен Дънст и звездата от „В обувките на сатаната“ Джеси Племънс в ролята на двойката Блумкуист и Джийн Смарт в ролята на убиеца Флойд Герхард. Връзката между сезони 1 и 2 се осъществява от героя на Патрик Уилсън, изпълняващ ролята на детектива, изигран в младите му години от Кийт Каръдайн в първия сезон.
Сезон 2 на „Фарго“, състоящ се от 10 епизода, ни отвежда назад във времето в далечната 1979 година в Сиукс Фолс, Южна Дакота, и Лавърн, Минесота, където младият щатски полицейски служител “Лу Солвърсън” (Патрик Уилсън), завърнал се неотдавна от Виетнам, ще разследва пресен “действителен криминален” случай.

Филм на седмицата
Всяка неделя – 23:00 ч.

През август AMC продължава да представя филми със звездни актьори в разнообразни жанрови форми всяка неделя в 23.00 ч. във филмите от цикъла „Филм на седмицата“. На 5-ти август в "Лошо влияние" (1990) ще видите Роб Лоу и Джеймс Спейдър да се изявяват в жанра трилър. На 12-ти август гледайте криминалната драма „На брега на реката“ (1987) с участието на с Денис Хопър и Киану Рийвс. На 19-ти август в екшън трилъра „Китайска луна“ (1994) Ед Харис ще си партнира с Маделин Стоу, а трилърът „Щастлив брак, по Стивън Кинг“ (2014) с Джоан Алън и Антъни Лапаля е на 26-ти август.

ЛОШО ВЛИЯНИЕ (1990) – 5 август, 23.00

НА БРЕГА НА РЕКАТА (1987) – 12 август, 23.00

КИТАЙСКА ЛУНА (1994) – 19 август, 23.00

ЩАСТЛИВ БРАК, ПО СТИВЪН КИНГ (2014) – 26 август, 23.00