ПЕТЪК, 23 февруари, 22,10 часа

„Предимството да бъдеш аутсайдер“ (The Perks of Being a Wallflower)

Романтичен, САЩ, 2012 г.;

Режисьор: Стивън Чбоски;

В ролтие: Ема Уотсън, Езра Милър, Логън Лърман и др.

Младият гимназист Чарли (Логан Лърман) е интровертна личност, изправена пред предизвикателствата на живота в една крехка възраст. В детството Чарли е имал психическо разстройство, което е оставило дълбоки следи в него.

Тийнейджърът губи най-добрия си приятел, който се самоубива, междувременно има любовни драми и трудно общува с връстниците си. Започва да пише и изпраща писма на непознати, в които описва своето изпълнено с множество проблеми ежедневие, включително и взаимоотношенията си с най-добрата си приятелка Сам (Ема Уотсън).

„Предимствата да бъдеш аутсайдер“ е първият пълнометражен филм, в който участва Ема Уотсън след поредицата „Хари Потър“. Лентата е отличена от редица филмови фестивали, сред които са Общество на бостънската филмова критика 2012 - за ролята на Езра Милър, актьорът е награден и на Международния фестивал Санта Барбаба 2013, филмът получава и награда Независим дух занай-добър филм.

 

СЪБОТА, 24 февруари, 23 часа

„Малки драми“ (Little Accidents)

Драма, САЩ, 2014 г.;

Режисьор: Сара Колангело;

В ролите: Елизабет Банкс, Бойд Холбрук, Ранди Спрингър и др.

Животът в малко американско градче се променя корено след инцидент в местната мина. Жителите дълго не успяват да се отърсят от голямата трагедия, а нещастията и странните случаи не спират да ги връхлитат… Синът на изпълнителния директор на мината изчезва без причина, а основният заподозрян е единственият оцелял в инцидента. Как ще се разплете мистерията – гледайте по Bulgaria ON AIR.

 

НЕДЕЛЯ, 25 февруари, 23 часа

„Розета“ (Rosetta)

Драма, Белгия, Франция, 1999 г.;

Режисьори: Жан-Пиер и Люк Дарден;

В ролите: Емили Дьокен, Оливие Гурме, Фабрицио Ронджоне.

„Време за кино класика“ тази седмица продължава с наградения със „Златна палма“ филм „Розета“. Лентата разказва за едно безочливо, бурно, непокорно, дори аморално младо момиче. Животът не я е пощадил, а и поведението ѝ допълнително усложнява нещата. Майка ѝ е алкохоличка. Двете живеят в каравана насред гората в края на града. Всеки ден Розета търси постоянна работа, но изглежда няма късмет. Прехранва се чрез случайна работа по фабриките, а заради мизерното заплащане в една лавка, е готова дори да предаде единствения си приятел. Когато решава, че не може да издържа повече, Розета предприема радикална стъпка. Какво променя живота й из основи – гледайте по Bulgaria ON AIR на 16 юни от 22,10 часа.