Понеделник, 10.02.2020 21:00 часа 

Мия и белият лъв („Mia et le lion blanc“ / „Mia and the White Lion“, Франция, Германия, ЮАР, 2018) 21:00 

Жанр - биографичен, драма, исторически

Режисьор - Жил дьо Местр

Актьори - Мелани Лоран, Даня Де Вилирс, Лангли Къркууд, Брандън Орет и др.

Момиче от Лондон заминава за Африка с родителите си, където се сприятелява с едно лъвче.

11-годишната Мия се привързва ъм Чарли - младото бяло лъвче, родено във фермата на родителите й в ЮАР. В продължение на три години те израстват заедно. Мия става на 14, а лъвчето става великолепен голям лъв, когато момичето разбира непоносимата за нея истина: баща й ще го продаде на ловци на трофеи. Отчаяната Мия няма друг избор, освен да избяга заедно с Чарли, за да го спаси.

Вторник, 11.02.2020 21:00 часа 

Ох, на мама („Snatched“, Великобритания, САЩ, 2017)

Жанр - екшън, комедия

Режисьор - Джонатан Ливайн

Актьори - Ейми Шумър, Голди Хоун, Айк Баринхолц, Кристофър Мелъни, Рандал Парк, Уонда Сайкс, Оскар Хайнада и др.

Когато гаджето й я изоставя, Емили - спонтанна жена на около 30 години - убеждава свръхпредпазливата си майка да я придружи на ваканция в Еквадор и двете да се отдадат на приключения. Там обаче са отвлечени.

Сега двете толкова различни жени са хванати в капан, но връзката майка - дъщеря се засилва, докато се мъчат да се ориентират в джунглата и да избягат.

Сряда, 12.02.2020  21:00 часа 

Двуличие („Duplicity”, САЩ, Германия, 2009)

Жанр - комедия, криминален, романтичен

Режисьор - Тони Гилрой

Актьори - Джулия Робъртс, Клайв Оуен, Пол Джиамати, Том Уилкинсън, Уейн Дювал и др.

Двама бивши агенти се превръщат в индустриални шпиони-конкуренти, а една от техните компании се кани да излезе на пазара с интересен нов продукт. Те трябва да са на върха на своите умения, но вместо това отвличат вниманието си по най-различни начини...

Рей Ковал работи за МИ-6, а Клер Стенуик - за ЦРУ. Тя го прецаква в Дубай. Пет години по-късно той я среща в Голямата централа и й се опълчва. Сега обаче и двамата са в сферата на промишлената сигурност и работят за гигантски корпорации, чиито шефове се ненавиждат. Едната от фирмите скоро ще обяви революционен продукт. Рей и Клер намислят да поработят и за себе си, като намерят независим купувач... За да работят заедно под прикритието на корпоративно съперничество, двамата обаче трябва да си имат доверие, а това е трудно, ако не невъзможно. Дали единият не "пързаля" другия?

Четвъртък, 13.02.2020  21:00 часа 

Вулкан („Volcano”, САЩ, 1997)

Жанр - фантастика, екшън, драма

Режисьор - Мик Джаксън

Актьори - Томи Лий Джоунс, Ан Хейш, Габи Хофман, Дон Чийдъл, Джаклин Ким, Кийт Дейвид и др.

Тунел, строящ се под Лос Анджелис, предизвиква вулканично изригване, което разрушава почти целия град.

Петък, 14.02.2020  21:00 часа 

Наистина любов („Absolutely Fabulous: The Movie”, Великобритания, САЩ, Франция, 2013)

Жанр - романтичен, драма, комедия

Режисьор - Ричард Къртис

Актьори - Хю Грант, Лиъм Нийсън, Колин Фърт, Алън Рикман, Мартин Фрийман, Роуън Аткинсън, Чиуетел Еджиофор, Бил Най, Били Боб Торнтън, Лора Лини, Кийра Найтли, Ема Томпсън, Сиена Гилъри, Ивана Миличевич и др.

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност, но за други любовта е навсякъде. Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта е навсякъде около нас.

- За писател, скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото...

- За жена с удобен брак, която подозира, че съпругът й (Алън Рикман) й се изплъзва...

- За младоженка, която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си...

- За овдовял втори баща, който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава...

- За нещастно влюбена, внезапно получила шанс да бъде с този, за когото копнее...

- За застаряващ „всичко видял, но малко запомнил” рок идол, опитващ се дасе завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин...

Събота, 15.02.2020  21:00 часа 

Зрителна измама („Now You See Me”, САЩ, Франция, 2013)

Жанр - криминален, психотрилър

Режисьор - Луи Летерие

Актьори - Джеси Айзенбърг, Марк Ръфало, Уди Харелсън, Айла Фишър, Дейв Франко, Мелани Лоран, Морган Фрийман, Майкъл Кейн, Комън, Дейвид Уоршофски, Катрина Балф и др.

Елитен отряд на ФБР се оказва в напрегната игра на „котка и мишка“ с най-добрите илюзионисти в света, познати като „Четиримата конници“. По време на своите представления те извършват серия от дръзки обири на корумпирани бизнес лидери, показвайки откраднатото директно пред публиката и само на крачка от закона.

Неделя, 16.02.2020  21:00 часа 

Дете 44 („Child 44”, САЩ, 2015)

Жанр - криминален, драма

Режисьор - Даниел Еспиноса

Актьори - Том Харди, Гари Олдман, Нуми Рапас, Джоуел Кинаман, Джейсън Кларк, Пади Консидайн, Венсан Касел, Чарлз Данс и др.

Изпаднал в немилост съветски военен полицай разследва серия от убийства на деца в Съветския съюз по времето на режима на Сталин. Офицерът-идеалист се заема с тип престъпление, който не би трябвало да съществува в тази страна според господстващата тогава идеология. Държавата не иска и да чуе за това,

офицерът бива демотивиран и интерниран, но с помощта на жена си решава да продължи да се занимава със случая.

Като офицер от военната полиция, Лев Демидов е един от онези мъже в тогавашната епоха, от които всички се страхуват. Той никога не поставя под съмнение патриотичния си дълг - до мига, в който синът на негов приятел е брутално убит. Въпреки безспорните доказателства, Лев е принуден да мълчи и да не повдига обвинения. Когато обаче съпругата му Раиса бива обвинена за предател, Лев изпада в немилост и е изпратен в трудов лагер. Там той се натъква на цяла поредица убийства на деца, поразително напомнящи на смъртта на сина на приятеля му. Лев започва свое собствено разследване и постепенно с ужас установява, че връзката му с тези престъпления е по-силна и опасна, отколкото би могъл да си представи. Агентът от тайната полиция обединява сили със съпругата си и с генерал Михаил Нестеров, за да открие серийния убиец. Тяхната мисия за търсене на справедливост заплашва да изобличи конспирация, наложена от хора от най-високите етажи на властта.