Премиера Отгатни с Джес! 1 юли, 09.30 ч. „Отгатни с Джес!“ е интерактивен анимационен телевизионен сериал, в който главен герой е котето Джес от телевизионния сериал „Пощальонът Пат“. Децата ще се забавляват с приключенията на Джес и неговите приятеливъв фермата Грийндейл в Лондон, Англия. Но малките зрители ще видят също как героите винаги се опитват да си помогнат един на друг и да разрешат взаимно проблемите си, като поставят един„Голям въпрос“, на който отговарят чрез „питане, тестване, намиране на начин“. Звезда на месеца Котето Джес Специална промоция на героя от филмчето „Отгатни с Джес!“, чрез забавни видеоклипове, от които децата ще разберат любопитни неща за характера на котето Джес – всеки ден от 1-ви юли до 31-ви август.

Всеки ден малките зрители могат да научават и интересни факти за котките в поредицата „Знаехте ли, че…“, както и да гледат образователни кратки клипове за мяукащите създания. Специални JimJam маратони всеки уикенд! Маратони на сериалите „Направете пот за Ноди“ и „Отгатни колко те обичам“ Всяка събота и неделя през юли от 10.00 до 11.00 ч.

„Направете път за Ноди“ проследява приключенията на Ноди – малко дървено човече с кимаща глава и звънтяща синя шапка, чийто невинен ентусиазъм го въвлича във всякакви видове опасни ситуации… Тази нова интерпретация на детската класика използва най-новите постижения на компютърното генериране, за да създаде един от най-съвършените и майсторски направени детски сериали от този вид. „Отгатни колко те обичам“ събира трогателни образователни разкази за приятелството, семейните ценности и приключенията на симпатични животни. Този отличаван многократно с награди сериал се развива във вечния акварелен пейзаж на покрити с мъх гори, бавно течащи реки и слънчеви поляни, където се намира идиличният дом на Малкото кафяво зайче и неговия баща Големия кафяв заек.

Учи и играй! Тематични образователни блокове Всеки ден от 9.00 до 10.00 ч. и от 17.00 до 18.00 ч. През юли тематичните образователни блокове на JimJam ще представят нови епизоди от поредиците „Кайю“, „Кажи го с Ноди“ и „Отгатни с Джес!“. Децата ще се впуснат в забавните премеждия на четиригодишното момченце на име Кайю, при които то всеки ден открива нещо ново и интересно. С Ноди и приятелите му малчуганите ще посетят Тойленд (Страната на играчките) за нови приключения на знанието и ще научат нови думи и фрази от различни езици! Във всеки епизод роботът Уиз учи Ноди как да казва новите думи на френски, испански, мандарин, суахили и урду. А котето Джес ще покаже на малките зрители как да си помагат и как да си отговарят на важни за живота въпроси. Филмов блок всяка събота и неделя JimJam ще продължи да радва малките зрители с филмови уикенди с любимите им герои – всяка събота и неделя от 13.09 ч.

През юли децата ще могат да гледат най-интересното от „Строителят Боб“! Те ще видят как Боб става строител и заедно със своя екип започват трескавата си строителна дейност, често съпътствана с неочаквани изненади и обрати.

В друго филмче Боб и неговият екип от машини приготвят каубойските си шапки и се отправят към Дивия Запад! След това Боб е повикан да реновира стар замък, но всички попадат в мръсен и мрачен подземен затвор… Във филмовите уикенди ще бъдат включени филмчетата „Строителят Боб: Големият план на Боб“, „Строителят Боб: Как Боб стана строител“, „Строителят Боб: Рицарите на Кеналот“, „Строителят Боб: Създаден да бъде див“ и „Строителят Боб: Затрупани с работа