Американската компания Discovery стартира нов канал, фокусиран върху строителството, ремонтите и обновяването на домът ни, наречен HGTV в 11 държави от Централна Европа, межу който и Чехия, Словакия, Румъния, Унгария и Сърбия. Към днешна дата не е ясно дали канала ще се излъчва и в България. Като за да се излъчва трябва да има интерес от кабелните и сателитне оператори. HGTV трябва да стартира официално през месец март или април в посечените по-горе държави.

HGTV е част от международната стратегия на Discovery след придобиването на Scripps Network. С пускането на телевизията на други пазари, HGTV ще бъде достъпен за над 100 милиона души в EMEA (Европа, Близкия Изток и Африка).

Discovery очаква подобен успех като този в САЩ, където HGTV е  номер едно за жени на възраст 25-54 години в 12 последователни години.

HGTV вече стартира в Германия и Южна Африка през 2019 г. HGTV ще се появи и във Великобритания тази година след ребрандата на телевизия HOME. На 2 февруари 2020 г. Discovery Italia също ще стартира програмата на HGTV я, където ще се излъчва безплатно. Канала ще бъде наличен от пакета на Dplay.

HGTV е предназначена за духа на дома и подкрепя зрителите при реконструкцията на къщи, апартаменти и градини.