СЕРИАЛИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ

RAKE - СЕЗОН 5

Всеки четвъртък в23:00 ч.

Премиера на сезона на 1-ви ноември

В ролите: Ричард Роксбърг, Мат Дей, Кейт Бокс

Една година след установяването си в Канбера като сенатор на Федералния парламент, Кливър (Ричард Роксбърг) е заобиколен от стари и нови врагове - нов враг в лицето на сенатора от дясното крило Пени Евънс (Джейн Търнър) и нов другар в лицето на шофьора от COMCAR Якуб (Яцек Коман). Началник на щаба на Кливър е Никол Варгас (Кейт Бокс), а Джак (Тасма Уолтън) се спотайва в сенките на Парламента, готов да създава или да съсипва кариери. Дейвид Потър (Мат Дей) е преминал към Зелените като Сенатор, а най-големият съперник и полубрат на Кал - Джо (Марк Митчинсън) е водач на правителството в Сената, който, заедно с Министъра на вътрешната сигурност Гарет Мороу (Уилям Макинис), ръководи правителството с желязна ръка – или поне той така си мисли.

THE PRINCIPAL

Всяка неделя в 21:00 ч. (двойни епизоди)

В ролите: Алекс Димитриадис, Мира Фулкес, Рахел Роман

Когато учителят Мат Башир бива повишен в директор на известното с насилието си мъжко училище в югозападните покрайнини на Сидни, радикалният му подход го въвлича в конфликти и излага на опасност личния му живот. И точно когато изглежда, че има напредък, един 17-годишен ученик е открит мъртъв на училищното игрище.

HELL ON WHEELS - SEASON 5
Всяка неделя в 23:00 ч.

В ролите: Ансън Маунт, Колм Мийни, Робин Маклийви

“Hell on Wheels” отвежда зрителите в годините след Гражданската война на Америка, за да покаже борбата и трудностите, свързани с повторното изграждане и възстановяване на страната след най-кървавата война на американска земя. Сериалът разобличава институционализираната алчност и корупция на железниците, показва живота на имигрантите, тежкото положение на току-що еманципираните афроамериканци по време на Преустройството, ограбването на земите на индианците и разоряването на коренното население в името на прогреса.

RECTIFY - СЕЗОН4

Всеки вторник в 23:00 ч.
Първи епизод: 6-ти ноември
Двойни епизоди

В ролите: Ейдън Янг, Абигейл Спенсър, Аделаид Клемънс

След официализирането на споразумението по жалбата си, Дениъл се примирява с предстоящото му експулсиране от Джорджия. Той напуска резиденцията на Талбот, след като Тед старши, който не може да прости нападението на Дениъл върху Теди, го моли да направи това.

ФИЛМИ


ДЪЛГО ПЪТУВАНЕ

RETURN TO RAJAPUR (2006)
Петък, 2-ри ноември в23:00 ч.

Режисьор: Нанда Ананд

Родена и отгледана от баба си и дядо си в Кънектикът, Саманта Хартли (Кели Гарнър) пътува до Раджастан, Индия, където нейните родители Сара (Лин Колинс) и Джереми (Джъстин Теру) са прекарали медения си месец през 1983 година. На ж.п. гара Раджапур тя среща Амар (Бхану Госвами), който я отвежда до хотел „Дезърт“, макар че тя е възнамерявала да отседне в „Ниуас Пелис“. По нейно настояване той я отвежда там, където тя среща Викрам Сингх Раторе (Юсуф Хюсеин) и неговия мрачен братовчед – собственика Джай Сингх (Манож Бажпал), който й казва, че тя не може да остане там…

LAMB (2015)
Петък, 9-ти ноември в23:00 ч.

Режисьор: Рос Партридж

Когато един мъж среща на паркинга младо момиче, той се опитва да й помогне да избегне безрадостна съдба, като я въвежда в красотата на заобикалящия свят. Пътешествието ги разтърсва по начини, каквито никога не са предполагали.

THE OVERBROOK BROTHERS (2009)
Петък, 16-ти ноември в23:00 ч.

Режисьор: Джон Е. Брайант

Ожесточено съперничество между братя. Противно на здравия разум, Джейсън и Шели – неговата приятелка от три години, пътуват с кола през Колорадо за Коледа заедно с бащата и братята на Джейсън. Скоро между Джейсън и неговия конкуриращ се, критичен и говорещ безспир брат Тод възниква спречкване. След като Тод пуска бомба относно родителите на Джейсън, Джейсън се запътва заедно с Шели към Остин, Тексас, за да разнищи историята. Въпреки протестите на Джейсън и Шели, Тод се намесва в бъркотията и скоро братята започват да се надпреварват в глупави игри, докато Джейсън пренебрегва Шели…

RED KNOT (2014)
Петък, 23-ти ноември в23:00 ч.

Режисьор: Скот Коен

Младата семейна двойка от Ню Йорк Питър и Клое внезапно решават да тръгнат на закъснял месен месец на борда на изследователски кораб, запътил се към ледената пустош на Антарктика. Не след дълго по време на пътуването Клое започва да се чувства пренебрегната и предадена от Питър,който се фокусира върху събирането на информация за статия, която смята да публикува при завръщането им, посветена на работата на един от техните спътници – биолога-специалист в областта на китовете Роджър Пейн. След непростимата измяна от страна на Питър Клое преобръща скорошния им брак с главата надолу, като се премества в отделна каюта, заявявайки своята независимост на борда на кораба.

HIGHWAY (2012)
Петък, 30-ти ноември в23:00 ч.

Режисьор: Дийпак Раунияр

Автобус, пълен с пътници, пътуващ от Източен Непал за Катманду, бележи закъснение след закъснение, първото от които в резултат на стачка. След продължителен престой пътниците успяват да преодолеят стачката, като се преструват на сватбено парти, тъй като неофициално стачниците разрешават на сватбени процесии да преминат през редиците им. По случайност пътниците успяват с този маскарад, тъй като една от тях, която играе ролята на булката, действително пътува до Катманду, за да се сгоди. Предадени са разказите на пътниците, някои от които печелят от закъснението, докато други губят от него. "Булката" – студентка по медицина от Пуджа, се раздвоява между женитбата с годеника си Абирал, който току-що се е завърнал от Съединените щати и когото тя познава от дете, и любимия си Ронит.