НОВА ЕКСКЛУЗИВНА ПОРЕДИЦА

Извънземни от древността
От 6-ти ноември, всеки вторник в 22.00 ч.Бъдете с най-изтъкнатия телевизионен експерт по извънземни в света, Джорджо Цукалос, който в „Извънземни от древността“ ще изследва връзките между извънземните и древния свят, религията и историческите артефакти. „Извънземни от древността“ проследява противоречивата теория, че Земята е била посещавана от извънземни преди милиони години. От ерата на динозаврите до древен Египет, от ранните пещерни рисунки до постоянните масови наблюдения в САЩ, всеки епизод от този хитов сериал на HISTORY придава историческа дълбочина на въпросите, спекулациите, провокативните противоречия, свидетелствата от първа ръка и аргументираните теории, свързани с този прастар дебат. Дали интелигентни същества от Космоса са посещавали Земята преди хиляди години?

НОВА ЕКСКЛУЗИВНА ПОРЕДИЦА

Кингпин
От 24-ти ноември, всяка събота в 22.00 ч.Всички криминални структури имат едно общо нещо. Босът. Донът. Кингпинът (Главният). Структурата и йерархията са основата на организираната престъпност. Но, никой режим не е вечен. А зад всеки кингпин стои легион от безмилостни лейтенанти, войници и съперници, които горят от нетърпение да заемат мястото му. Понякога те чакат босът да се оттегли или да умре от естествена смърт, борейки се помежду си. По-често прелитат куршуми и организират заговори. Силовото завладяване и гражданските войни са нещо обичайно за престъпния подземен свят. А когато димът се разнесе, никога не се знае кой ще седи на трона. Този сериал от четири части включва епизодите „Джон Готи“ (24/11), „Пабло Ескобар“ (01/12), „Ел Чапо“ (08/12) и „Уайти Бълджър“ (15/12).


НОВА ЕКСКЛУЗИВНА ПОРЕДИЦА

Търсачи на съкровища от Втората световна война
От 14-ти ноември, всяка сряда в 22.00 ч.В поредицата „Търсачи на съкровища от Втората световна война“ най-изтъкнатият аматьор, търсещ съкровища от Втората световна война с помощта на детектор - англичанинът Стивън Тайлър, отново обединява усилията си с ентусиазирания почитател на историята Съгс. Вторият сезон ще покаже как Съгс и Стивън Тайлър възкресяват за живот забравени истории от войната, изкопавайки артефакти от бивши военни територии във Великобритания и Европа. С помощта на съвременни технологии, оригинални архиви и карти, двамата ще работят за идентифицирането на обещаващите места за изкопни работи като бивши военни бази, летища и казарми. След локализирането им те продължават с интензивни изкопни работи, за да извадят наяве находките. Двойката открива всякакви видове интересни предмети, като лични знаци на войници от Втората световна война, байонети от марката Lee Enfield 303 и дори старинни кутии с кондоми, които говорят за това, че войниците никак не са били безразлични към плътските удоволствия.