Уилям Шатнър гостува на „Извънземни от древността“
11 август, 22.00 ч.


 

В това специално двучасово предаване Уилям Шатнър задава провокативни въпроси на водещите на „Извънземни от древността“, сред които е и любимият на феновете Джорджио Цукалос. Към Шатнър се присъединяват експерти, включително бившият следовател от британското министерство на отбраната Ник Поуп, за да изследват всичко - от свидетелства от очевидци и ключови археологически находки до нови разбирания за Космоса и за възможността хората да не са сами във Вселената.

Сезон 12Б на „Извънземни от древността“ можете да гледате от 18 август, всяка сряда в 22.00 ч.

Необяснимото с Уилям Шатнър
Продължава, всеки вторник, 22.00 ч.


 

„Необяснимото“ с Уилям Шатнър по HISTORY продължава да изследва най-изумителните, странни и необясними загадки в света и да търси отговор на въпроси, провокиращи интереса на милиони хора от векове.
Защо са създавани мумиите - от древните цивилизации до империите на 20 век, човечеството проявява необясним интерес към запазването на мъртъвците. Но защо? Дали сме прекалено привързани към тях, за да ги оставим да си отидат, или смъртта всъщност не е техният край?
Според гръцкия философ Платон изгубеният континент Атлантида е бил дом на напреднала цивилизация, унищожена от катаклизъм. Дали историята е просто мит, или Атлантида наистина е съществувала?
Според базата данни на Радфордския университет Съединените щати са страната с най-много серийни убийци в света. Но защо?
С убедителен принос на учени, историци и свидетели „Необяснимото“ хвърля светлина върху това, което изглежда невъзможно и необяснимо. Присъединете се към Уилям Шатнър в неговото пътешествие из дебрите на необяснимото, странното и смайващото!
Част от „Лято на мистериите“ – всяка делнична вечер в 22:00 ч.


Книгата на тайните на Америка с Ланс Редик

Продължава, всеки четвъртък, 22.00 ч.


 

Документалният сериал „Книгата на тайните на Америка“ с Ланс Редик продължава да разбулва някои от най-строго пазените американски тайни.
Надникнете в „Зона 51“ - през 2013 г. ЦРУ декласифицира документи, които потвърждават съществуването на строго секретна военна изследователска база в САЩ, позната като „Зона 51“. Въпреки разкритието, през 2019 г. милиони откликват на призив в интернет за щурмуване на вратите на „Зоната“.
Подготвя ли се американското правителство за апокалипсис? От вицепрезидента до Центъра за спешни операции "Маунт Уедър" и федералните протоколи за реагиране при катастрофа – какви са плановете на правителството на САЩ в случай на масирана атака от извънземни или унищожително бедствие?
Тръгнете по следите на реликвите на Хитлер, който се е интересувал живо от окултното и дори е основал нацистка организация с тайна мисия да открива и конфискува свещени реликви. Дали Хитлер наистина е станал собственик на такива древни предмети?
Макар че голяма част от историята на САЩ е добре документирана и широко достъпна, има и друга, която е останала скрита от погледа на обществото. Истории и места, които досега са били забулени в тайна, ще бъдат извадени наяве в сериала „Книгата на тайните на Америка“.
Част от „Лято на мистериите“ – всяка делнична вечер в 22:00 ч.

Планинари
От 18 август, всяка сряда, 23.00 ч.


 

Срещнете се с планинарите, за които ловът и капаните са единственият начин да осигурят прехрана за семействата си и да оцелеят в ледените зими от Апалачите до Скалистите планини. Използвайки древни умения, усъвършенствани повече от стотици от години, тези корави мъже се възползват от всичко, което природата им предоставя. Ще видите едни различни мъже, които изкарват препитанието си в планините с измръзнали пръсти и в ежедневна битка и които са избрали един „по-истински“ начин на живот, до който можете да се докоснете в поредицата „Планинари“.