В Русия, за Световното първенство по футбол, което започва на 14 юни, ще стартира нов денонощен канал от семейството на МАТЧ с името  "Матч! Ultra ".

Матч! Ultra ще стартира от 13 юни, и ще бъде посветен изцяло на Световното първенство по футбол в Русия. Това съобщиха от "Газпром-Медиа мач" (част от "Газпром-Медиа") и "Ростеликом", един от спонсорите на шампионата.

Каналът ще бъде достъпен за абонати на IPTV на "Ростеликом" а също и през сателит.

"Match! Ултра " ще излъчва  до 15 юли, вместо на канала" Match Планета ", който ще се възобнови на 16  юли.

Match! Ултра ще излъчват всички мачове а също така и предавания и шоу програма посветана Световното по футбол без каквато и да е реклама.

Създателите на канал "Матч! Ултра " ще имат за цел канала да излъчва ексклузвни интерюта и моменти от мачовете. А освен това, каналът излъчва в HD + ", възможно най-близо до характеристиките на 4K."

"За нас е удоволствие да дадем на нашите зрители" интерактивна телевизия ", много от които са фенове на футбола. За тях създваме изцяло тематичен канал посветен на само едно събитие - Световното първенство по Футбол в Русия 2018 , канал който ще работи само за един месец, но аз съм сигурен, че ще остане дълго в паметта на зрителите. Важно е, че по каналът няма да има прекъсвания за телевизионна реклама, това е, нещото което със сигурност няма отклони вниманието на публиката от футбола ", - каза президентът на" Ростелеком Михаил Осеевский.