НАЙ-ГОЛЯМАТА ЗАПЛАХА ЗА АМЕРИКА: ВЛАДИМИР ПУТИН

(AMERICA’S GREATEST THREAT: VLADIMIR PUTIN)

16-ти март, петък, 23.00 ч.

През 2011 г. той се хвали, че може да унищожи Америка за 30 минути. Но Владимир Путин знае, че ядреният удар ще е самоубийство, така че изнамира по-коварни начини за нападение. Той води необявена война, от сенките. Обвиняван е, че се представя в най-различни роли: като безмилостен шпионин на КГБ, който убива всеки, изпречил се на пътя му; като мошеник, опитващ се да омае световните лидери; майстор-тактик, който се сприятелява с враговете на Америка, за да пречи на изпълнението на американските политики; глава на мафиотска държава, направила го най-богатия човек на света. Путин следва само собствените си правила, които американското разузнаване нарича “мръсни номера”. Кой е истинският Владимир Путин? И каква политика води срещу Америка?

 

 

ИЗКОВАНИ В ОГЪНЯ

(FORGED IN FIRE)

4-ти сезон. От 22-ри март, всеки четвъртък, 23.00 ч.

 

 

 

В това телевизионно състезание най-неустрашимите майстори на оръжие в страната се съревновават в изработването на разнообразни остриета: от викингски бойни брадви до самурайски мечове и индиански ками. Във всеки отделен епизод присъстваме на борбата между четирима нови състезатели, стремящи се да докажат, че могат да изработят конкретен вид оръжие по-добре от останалите, и то без инструменти. В това шоу майсторството, легендата и вълнението от майсторенето на оръжие се превръщат в истинска битка с времето в доказване на кой е по-съобразителен, изобретателен и находчив. Участниците се конкурират в поредица от предизвикателства, завършващи с елиминации, като използват единствено набора предоставени инструменти. Всяко предизвикателство е свързано с изработката на конкретен елемент от определено оръжие. Съдиите са безпристрастни в оценката си оръжейни експерти. Надпреварата за измайсторяване на оръжието в съответния епизод е и пътуване в историята на неговото създаване и употреба, но в рамките на една “невъзможна мисия” поради краткия срок на изработка, която обаче завършва с разтърсващ финал. Победителят си тръгва с 10 000 долара в брой и мечтаната титла “Шампион на „Изковани в огъня”.

 

ТРЕТИЯТ РАЙХ: ПОДЕМЪТ

(THIRD REICH: THE RISE)

От 27-ми март, всеки вторник, 23.00 ч., с продължение през април

 

 

 

Предстои ни пътуване назад във времето с HISTORY, за да преживеем отново ключовите моменти от Втората световна война и предхождащите я събития, определили лика на 20-ти век. В “Третият райх: Подемът” ще видите редки и непоказвани досега видеозаписи, представящи уникална перспектива за издигането на нацистка Германия от гледна точка на германци, живели по времето на Райха. Как така милиони хора са се оказали жертва на фашизма?