Време за любов (Le temps des amours, 2009)
Франция

С:  Пиер-Франсоа Мартин Лавал, Армел Дойч, Ришар Ойри
Режисьор: Тиери Шабер
Жанр: Биография
Length: 100’

Излъчване: 

27.03.2020 19:30

Един невеоятен гений с разкошно детство. Добре дошли в света на Марсел Паньол, където той изживява пика на тийнейджърските си години… Невинни романси, училищни номера, чувство за преоткриване на себе си, докато се изгради като голям писател. Евроченъл представя Времето на Любовта, един невероятен биографичен филм за началото на писателските години на Марсел Паньол.

Базиран на реални събития от детските спомени на писателя, Времето на Любовта е кинематографично пътешествие в ученическите години на Марсел Паньол. Изграждайки репутация на шегаджия и създател на практически шеги сред състудентите си, Паньол на няколко пъти се спасява от изключване и посрамване на на семейството си, преди да се превърне в един от най-талантливите и обещаващи писатели на нашето съвремие.

Времето на Любовта пресъздава популярната творба на Марсел Паньол Детски Спомени, публикувана преди 1957 и 1977 г. В новелите, писателят разкрива най-важните събития в живота си през младите години на важни уроци от неговото семейство и приятели.

Евроченъл ви кани да се насладите на Историческата драма и да откриете невероятните първи години от живота на един от най-големите артисти на Франция.

Синопсис:

Преодолявайки забраната на дисциплираната комисия, Марсел (Пиер-Франсоа Мартин Лавал) остава в гимназията. Той се превръща в лидер на съучениците си, утвърждавайки своята личност, участвайки  в протести. Марсел също открива истинското си призвание: Писането