Оригиналният сериал на AMC „Пази се от живите мъртви“ ще се завърне със сезон 7 на 18 октомври в 23.00 ч. Новите епизоди ще се излъчват всеки понеделник в същия час.

Пейзажът е постапокалиптичен в сезон 7 на хитовия сериал „Пази се от живите мъртви“. Взривените ядрени бойни глави в района на Тексас са покрили доста голяма площ… Правилата ще бъдат променени. Светът на героите ще бъде предефиниран. Всеки от тях ще трябва да се върне на изходна позиция по отношение на това да се научи отново как да оцелява, защото от сега нататък заплахата няма да идва само от бродещите мъртви. Сега на дневен ред е околната среда, а също и това как тя променя живите мъртви. Това не е обитаем свят. И на открито ще трябват да се носят маски. Противогази.

 
Оцелелите трябва да се справят с ядрената пустош и със съществата, които я населяват. Това е един разрушителен свят, в който, поради случилото се, зомбитата представляват още по-голяма опасност. И основният въпрос ще бъде дали героите ще могат да живеят в този свят. Разбира се, след време ще се намери възможност за бягство, хората вероятно няма да искат да останат в този район, но може да бъдат принудени да го направят…

 
„Пази се от живите мъртви“ е продукция на AMC Studios. Изпълнителни продуценти са Скот М. Гимпъл, шоурънърите Андрю Чамблис и Иън Голдбърг, както и Робърт Къркман, Дейвид Алпърт, Гейл Ан Хърд и Грег Никотеро. Сезон 7 е заснет с участието на Джон Глоувър, Лени Джеймс, Алиша Дебнъм-Кери, Колман Доминго, Даней Гарсия, Карън Дейвид, Джена Елфман, Маги Грейс, Кристин Еванджелиста и Мо Колинс.