На 16 февруари в предаването „Музика, музика“ от 18:30 часа по БНТ 2 ще гостува известната кънтри група „Нешвил джънкшън бенд“. Дошли директно от родината на кънтри музиката, групата ще разкаже на зрителите за пътя на своя успех с всички падения и възходи. Ще представят част от своя репертоар и ще поговорят относно тежестта на успеха в родината на кънтрито. Със своите изпълнения ще разкрият на зрителите тънкостите в този жанр и ще им покажат детайли от кънтри културата, която не е толкова популярна в България.

Предаването „Музика, музика“ представя различните форми на музикалното изкуство, развитието му във времето и вдъхновяващата му сила. В този смисъл „Нешвил джънкшън бенд“ са отлична възможност за демонстриране пред младата аудитория, не само на звукоизвличането, като процес от създаването на музика, но и с формирането и опазването на цяла една култура – кънтри културата. С опита си, „Нешвил джънкшън бенд“ ще мотивират младите творци сред младите хора да творят свободно и дръзко, ще докажат, че на сцената има място за онези, които са готови да работят упорито в името на своя успех.

„Музика, музика“ е културно образователно предаване, което по развлекателен начин цели да запознае младите хора със спецификите на музикалния жанр. С целия процес по създаване на музика, спецификата на различните музикални инструменти и мястото им в оркестъра. „Музика, музика“ цели да разчупи стереотипа, че класическите жанрове са отживелица и доказва многократно, че те са абсолютно съвместими със съвременните тенденции в музикалния жанр.