Gold Rush: White Water (S4) – highlight

От вторник, 1 декември, в 21:00 ч.

Дълбоко в сърцето на далечната пустош в Аляска може да се открие злато - но само от хора, които имат смелостта и търпението да се захванат с тази опасна и мръсна работа. Златотърсачите Фред и Дъстин Хърт не се колебаят да се заемат с най-опасната и потенциално доходоносна работа, която отличава мъжете от момчетата. Проследявайки източника на златото нагоре по реката към планините и в изоставените мини, те се гмуркат в свирепи бързеи и страховити вирове. Златотърсачеството е опасно занимание и никой не знае кой и дали ще спечели, но това не спира устрема на двамата към съкровището, скрито в дебрите на свирепата Аляска.

100 Days Wild – highlight

От неделя, 13 декември, в 22:00 ч.

Изграждането на нов живот в нищото е заложено в американските гени. Следвайки стъпките на пионерите, седем индивиди от различни сфери се заемат да изградят самоподдържаща се колония. Оставяйки удобния живот зад гърба си, непознатите пътуват до Аляска, преследвайки мечтата си за общност извън електрическата мрежа. Те разполагат само със 100 дни преди Арктика да замръзне и се надпреварват с природата, опитвайки се да се запасят с необходимите провизии. В тежките условия на Аляска членовете на групата трябва да се преборят не само със стихиите, но и със сблъсъка на характерите. Дали ще се справят със суровата реалност на пустошта, за да постигнат мечтата си?

Месец на мистериите (STUNT) – highlight

От четвъртък, 3 декември, в 22:00 ч.

Всички загадки очакват да бъдат разплетени. В пораждащите размисли поредици безстрашни изследователи се заемат с някои от най-важните въпроси без отговор в историята - от най-дълбоките океани до най-отдалечените планети. В “Мистерии от дълбините” Джереми Уейд разследва зашеметяващи морски загадки - от изгубено съкровище до изчезнали кораби и странни научни феномени. “Проклятието на Бермудския триъгълник” следва екип от умели капитани и опитни гмуркачи, които се опитват да разкрият някои от най-големите тайни на известната местност. “НАСА: Необяснените досиета” използва най-модерните технологии и познанията на учени и астронавти, за да изследва необикновени загадки на Вселената.

Неразкрити (STUNT) – highlight

От неделя, 27 декември, в 21:00 ч.

Най-завладяващите природни и исторически мистерии в света попадат в светлината на прожекторите в селекцията от документални филми. “Голямата загадка на Еверест” следва

алпиниста Джейк Нортън и екипа му, които претърсват горната част на връх Еверест за неоткрити доказателства относно това кой пръв го е покорил. “Изгубеният Линкълн” разследва дали новооткрита фотография може да е била последната снимка на президента Ейбрахам Линкълн след като е застрелян през 1865 г. “Нашествието на стършелите убийци” от продуцента на филми на ужасите Майкъл Пол Стивънсън разглежда ужасяващия феномен на огромните и потенциални смъртоносни крилати насекоми. Тези летящи същества са намерили начин да стигнат до северозападната част на Тихия океан и в Америка. Как могат да бъдат спрени?