Изключителната жена и гордост за всички българи – Таня Богомилова, е гост в „Търси се“ на 9 декември от 11:00 ч. по bTV. Единствената олимпийска шампионка по плуване (Сеул, 1988) сега се е отдала на себе си, ходи на уроци по танци, готви и се среща с приятели.

Пред Меги и Нели тя споделя, че от 6-годишна мечтае да се занимава с плуване и да стане олимпийска шампионка. Никога не е имала живот извън плуването, но откакто не се занимава професионално с това не може да влезе в басейн, дори в морето не обича да влиза.

Треньорът Панчо Гюрков я определя като една от най-силните жени, които познава, с хубаво семейство и блестяща кариера , личност с изключителни качества и много добродетели, много чувствителна за нещата, които не може да получи, но ги заслужава.

Тя много трудно открива душата си за неща, които иска да сподели, но когато вярва в човека срещу нея, може да сподели много неща, допълва той. Гюрков припомня, че когато е спряла с плуването за известно време, за да роди дете, държавата едва ли не искала да се откаже от нея. Той и мъжа й се застъпили за нея, за да може да стане майка.

Съпругът Георги Дангалаков разказва, че благодарение на Таня имат фантастично семейство. Разказва за тежкия период, в който тя спира да се занимава с плуване. Мечтае двамата да живеят на село Искам да разбере, че има живот и извън плуването, казва Георги.

Децата им Ана и Георги казват, че майка им винаги е била пример за тях. Преди две години Таня губи майка си и много трудно преживява това. „Мама изключително много държи на правдата“, казва Ана.

Брат й Любомир Богомилов казва, че толкова много се е грижила за него, че може да се нарече нейно трето дете. Определя е като най-упорития и принципен човек на света, който е готов на много лишения.