Тази събота (27 февруари 2021 г.), в навечерието на Националния празник на България, в студиото на фолклорното предаване „Иде нашенската музика“ ще бъдат оркестър „Шевица“, които ще зарадват зрителите с красива българска музика. Водещите на предаването Даниел Спасов и Милен Иванов ще разговарят с гостите си за историческата и духовна памет и ще звучат песни, свързани с освободителните борби, събрани в проекта „Ние помним“.

Гледайте „Иде нашенската музика“ тази събота, 27 февруари 2021 г. от 13:00 ч. по БНТ 1. За предаването В „Иде нашенската музика” участват популярни изпълнители на български фолклор – певци и певици, инструменталисти, оркестри и техните солисти, малки и големи ансамбли, камерни фолклорни формации, танцови групи и хореографи. Фолклорното студио е мястото, което обединява участниците и зрителите около музиката, традициите, песните и хората.

Предаването предлага пъстрота и динамика и така показва богатството и разнообразието на българския фолклор – с най–добрите ни изпълнители и чрез мелодична и приятна музика. Всяка седмица в предаването гостуват различни хора, обединени от своите фолклорни пристрастия, за да отговарят на различни музикални предпочитания.

Музиканти и меломани водят разговора в различни посоки, говорят си за музиката, която обичат и която звучи в момента, провокират интересни теми, карат гостите да импровизират на живо.

Водещите на предаването, Даниел Спасов и Милен Иванов, са с опит във фолклорните програми на БНТ, направляват непрестанния поток от музика, песни, танци и оркестрови изпълнения. Импровизираният разговор, който водят с гостите си е изпъстрен с шеги, но и с по-сериозни теми.