HISTORY OF INTERNET (stunt)

Да изпревариш времето си (General Magic) (1x120)

неделя 3 февруари @ 21:55 ч.

Премиера през февруари


През 1990 г. новата компания „Дженеръл Меджик“ се отделя от „Епъл“ и превзема Силициевата долина, след като слухът за тайния ѝ проект, „следващият голям пробив“, се разнася. Четири години по-късно компанията продава първия си продукт - ръчен, безжичен персонален компютър, който по същество е смартфон, дори с емотикони, още през 1994 г. Но технологичният свят в средата на 90-те години не е готов за толкова изпреварило времето си нововъведение - все пак по това време средностатистическият потребител няма дори имейл и определено не е подготвен за характерната за 21-ви век комуникация навсякъде и по всяко време. Продуктът, обаче, не се продава и „Дженеръл Меджик“ се проваля. Сега, 25 години по-късно, на фокус са прозорливостта и влиянието на фирмата чрез вълнуващия документален филм на Мат Мод и Сара Круиш.

Изгубените съкровища на Египет (Lost Treasures of Egypt) (6x60)

Неделя 24 февруари @ 22:55 ч.

Премиера през февруари


Тази изпълнена с действие и потапяща ни в Древен Египет поредица проследява международни екипи от египтолози, които разкриват най-богатия с древна археология пласт в света - египетската Долина на царете. Следваме изследователите, работещи на първа линия, по време на цял сезон на разкопки, докато се борят с палещата жега и негостоприемния терен, за да направят откритията на живота си. В стремежа си да разкрият тайните на тези древни места екипите използват новаторска технология и се осланят на вековна интуиция, но дали ще успеят да пренапишат древната история с откритията си?


Хитлер срещу пресата (Hitler's Battle against the Press) (1x60)

Четвъртък 28 февруари @ 21:55 ч.

Премиера през февруари


Още през 1920 г. журналистите от вестник „Мюнхенер Пост“ виждат опасността, която представлява Хитлер. Неотклонно и безстрашно те пишат за националсоциализма. Хитлер ги нарича „мюнхенската напаст“ и „дяволска работилница“ и ги заплашва с банда главорези. Днес тези смели редактори и вестникът им са почти забравени. Издадена е само една книга за тях - и то в Бразилия.