Живите мъртви – сезон 5 /първа част/

от 12 октомври в понеделник от 23:00 ч.
премиера за България

В пети сезон на „Живите мъртви” видяхме нашата група да се превръща в организиран отряд оцеляващи, сред който изпъкват изключително силни личности. Някои от тях са опасно близо до превръщането си в злодеи, докато границите между доброто и злото се размиват все повече. В първата част на шести сезон всеки от тях ще научи, че щом се е озовал сред живите, е длъжен пред общността да се научи на нещо повече от оцеляване.

Пълнотата на моралното израстване е илюстрирана чрез трансформацията на Рик Граймс, който трябва да преоткрие изгубената си човечност. Ще видим Рик във война със себе си, докато се лута между крайния светоглед на Каръл, където суровата реалност изисква драстични мерки, и твърдата вяра на Морган, че човешкото у нас може да разцъфти в новия свят. Неговото пътуване ще го превърне от мъж, който не вярва на никого и смята, че трябва да убие, за да не бъде убит, в човек, осъзнал колко е важно да се вкопчим в онова, което ни прави хора.

 • Андрю Линкълн като Рик Граймс
 • Норман Рийдъс като Дарил Диксън
 • Стивън Юн като Глен Рий

Демоните на Да Винчи – сезон 3

от 25 октомври в неделя от 22 ч.
премиера за България

Тайната история на противоречивия живот на Леонардо да Винчи разкрива портрет на млад мъж, измъчван от дарбата на свръхчовешката гениалност. Той е еретик, твърдо решен да разобличи лъжите на религията, бунтар, който се опитва да промени елитарното общество, незаконен син, който копнее да бъде признат от баща си. Той се озовава в окото на буря, която кипи от векове – конфликт между истина и лъжа, религия и разум, минало и бъдеще. Силните на деня използват амбициите му срещу него, въвличат го в игра на съблазняване, в която онези, които отричат гения му, най-много се нуждаят от него. Леонардо трябва да се изправи срещу враговете, които използват историята, за да крият истината. Един герой, въоръжен само с гения си, Да Винчи се опълчва на мрака в себе си и отвън. Изправен пред неизвестното бъдеще, неговият поход за познание едва не води до гибелта му, тъй като той изследва границите на собствения си разум. Да Винчи се осланя на гения си в своя кръстоносен поход и се превръща в неудържима сила, която изважда една епоха от мракобесието и я отвежда в светлината на просвещението. Неговата история е огледало за нашия свят, насърчава ни да се включим в битката за свободно бъдеще.

 • Том Райли като Леонардо да Винчи
 • Лора Хадък като Лукреция Донати
 • Блейк Ритсън като граф Риарио
 • Елиът Коуън като Лоренцо ди Медичи
 • Лора Пулвър като Клариче Орсини
 • Джеймс Фокнър като папа Сикст ІV – Франческо и Алесандро дела Ровере

Светкавицата – сезон 2

от 15 октомври, всеки четвъртък от 22:00 часа
премиера за България

До неотдавна 25-годишният Бари Алън живее нормален живот като вечно туткащият се учен криминолог в полицейското управление на Сентръл Сити. Бари е влюбен до уши в най-добрата си приятелка, Айрис Уест, дъщеря на сурогатния му баща, следовател Джо Уест, който е осиновил Бари преди 14 години, след като майката на момчето е убита, а баща му, Хенри Алън, получава доживотна присъда за престъплението – въпреки че според Бари виновник е тайнственият "Мъж в жълто". Преди девет месеца гръмва ускорителят на частици на лаборатории "С.Т.А.Р." и създава гръмотевична буря от тъмна материя, която поразява Бари, като така той получава суперскорост и става най-бързият човек на света. Но Бари не е единственият, получил необичайни способности през онази нощ. Тъмната материя създава и мета-хора – мнозина от които сеят хаос из града. С помощта на новите си приятели, учените от лабораториите "С.Т.А.Р."  Кейтлин Сноу, Сиско Рамон и доктор Харисън Уелс, Бари започва да действа като Светкавицата, за да защити жителите на Сентръл Сити от тази могъща нова заплаха. Но мисията му минава на заден план, когато се изправя лице в лице с Мъжа в жълто, наричан още The Reverse Flash.

Въпреки че Бари не е толкова бърз, че да го хване, екипът достига до шокиращо разкритие – техният любим учител, Харисън Уелс, е всъщност Мъжът в жълто и човекът, виновен за убийството на майката на Бари. Уелс разбулва истинската си личност – Иобард Тоун, човек от бъдещето, върнал се назад във времето, за да убие Бари, и му дава право на избор, което ще промени живота му. Когато накрая Бари е принуден да се изправи срещу Уелс, ще бъде ли достатъчно бърз, за да го залови? Или Уелс ще успее да го убие и ще се върне у дома си в бъдещето?

 • Грант Гъстин като Бари Алън/Светкавицата
 • Кендис Патън като Айрис Уест
 • Рик Коснет като Еди Тоун
 • Даниел Пенабейкър като Кейтлин Сноу
 • Карлос Валдес като Сиско Рамон
 • Том Кавана като д-р Харисън Уелс
 • Джеси Л. Мартин като следовател Джо Уест