Зимата дойде! Е, почти... HBO представи първия официален тийзър трейлър за последния сезон на "Игра на тронове". За жалост на феновете, в тийзъра няма кадри от самия сезон, но виждаме жестоката война между леда и огъня. Това е интересна препратка към името на поредицата книги на Джордж Р. Р. Мартин - "Песен за огън и лед", която всъщност е вдъхновението зад "Игра на тронове".

Тийзърът беше показан за пръв път пред публиката на Comic Con Experience (CCXP) в Бразилия.

Във видеото виждаме как дракон и вълчище биват погълнати от вълна от лед, докато през това време лъв бива обгърнат от пламъци. Всичко това се случва върху маса, на която са разположени фигурки, които напомнят на добре познатите ни герои. Това ни дава пръв поглед към войната, в която ще вземат участие Денерис, Севера и Ланистър. Всички те ще се изправят едни срещу други, докато към тях изключително бързо настъпва друга заплаха - Белите бродници.

Краткият тийзър завършва със срещата между леда и огъня. При сблъсъка им се издига огромна стена по средата на масата. Дали това ще се случи и в сериала при сблъсъка на леда и огъня, когато ледения дракон на Нощния крал и живите дракони на Денерис се срещнат отново, предстои да разберем. Съществуват спекулации, че именно това е начинът, по който се образува и драконовото стъкло, което убива бродниците.