Тази есен, Sony Pictures Television Networks - Централна Европа, ще представи оригиналната продукция на AXN - Absentia с официално заглавие за България - „Забравена“. Премиерата на първия официален трейлър е днес, точно в 16:00 CET, за териториите на Испания, Португалия, Полша, Унгария, Сърбия, Хърватска, Словения, Македония, Румъния, България и Чехия.

 

„Забравена“ разказва трагичната история на едно мистериозно изчезване, като същевременно нежно насочва акцента към разбитото семейство, което се събира отново след дълги години раздяла. Докато е по следите на известен бостънски, сериен убиец, агентът от ФБР Емили Бърни (Стана Катич) изчезва без следа и е обявена за мъртва. Шест години по-късно, тя е открита в изоставена хижа в гората, полужива и без никакъв спомен за случилото се с нея. Завръщайки се у дома, тя разбира, че съпругът ѝ Ник (Патрик Хюсингер) се е оженил повторно, а синът ѝ е отглеждан от друга майка, всъщност единствената, която детето познава.  Твърдо решена да събере липсващите парчета от пъзела, Емили скоро се оказва въвлечена в нова серия от убийства.

Световната премиера на Absentia откри 57-мия Телевизионен фестивал в Монте Карло на 16 юни в Монако. Сериалът ще бъде излъчен на територията на Централна и Източна Европа, включително и България тази есен.