СЕРИАЛИТЕ ПРЕЗ АВГУСТ

ACCEPTABLE RISK
От 23-ти август, всеки четвъртък в 23.00

В ролите: Илейн Касиди, Мортен Суурбале, Анджелин Бол

Този нов сериал в шест части ни отвежда в Монреал, където фармацевтичният изпълнителен директор Лий Манинг е намерен мъртъв, минути след като е разговарял по телефона със съпругата си Сара. Животът на Сара се завърта в низходяща спирала, тъй като първият й съпруг е починал само преди три години. Ровейки се из телефоните на Лий, тя разбира колко малко всъщност е знаела за предишния живот на съпруга си. След като последвалото разследване води до повече въпроси, отколкото отговори, Сара внезапно се оказва заподозряна и животът й е подложен на наблюдение.

JACK IRISH – сезон 2
Всеки четвъртък в 23.00 ч.
Финал на сезона: 16-ти август, 23.00 ч.

В ролите:Гай Пиърс, Марта Дюселдорп, Арън Педърсен

Носителят на наградата „Еми“ Гай Пиърс се завръща в ролята на частния детектив-неудачник Джек Айриш във филмовия австралийски сериал в „черен“ стил. Докато Джек се опитва да започне нов живот, трагичното му минало изплува отново, теглейки го към престъпния подземен свят на Мелбърн.

HELL ON WHEELS – сезон 4
Всяка неделя в 23.00 ч.

В ролите: Ансън Маунт, Колм Мийни, Робин Маклийви

Докато върви по следите на банда войници на Съюза, убили жена му, бившият войник и робовладелец Кълън Боханън попада в разгара на един от най-големите проекти в американската история – построяването на трансконтиненталната железница. След войната през 60-те години на 19-ти век това начинание свързва проспериращия Изток с все още дивия Запад.
В сезон 4 висши правителствени кръгове и големият бизнес водят борба за контрол над най-големия железопътен хъб на страната в Шайен, Уайоминг.

STRIKING OUT
Всяка неделя в 22.00 ч.
Финал на сезона: 12-ти август, 22.00 ч.

В ролите: Ейми Хуберман, Рори Кийнън, Емет Бърн

„Striking Out“ проследява внезапно настъпилото объркване в професионалния и личния живот на адвокатката от Дъблин Тара Рафърти и новосъздадената й юридическа фирма. С помощта на Рей Ламонт – неин бивш клиент и настоящ помощник, Мег Райли – експерт по технологиите и частен детектив, Пий – собственик на кафето, в която тя създава офиса си, и старши съветника Винсънт Пайк Тара се опитва да създаде ред и да балансира между личния и професионалния си живот. „Striking Out“ описва често пъти изненадващите и понякога трогателни случаи на Тара.

ФИЛМИ

JUST DANCE?

HOW TO DANCE IN OHIO
Петък, 3-ти август в 23:00 ч.

Режисьор: Александра Шайва

В Кълъмбъс, Охайо, група тийнейджъри и младежи с аутизъм се подготвят за знаковото Американско право на преминаване – „Спринг Формал“. Те прекарват 12 седмици, упражнявайки социалните си умения, подготвяйки се за танца в местен нощен клуб. Работейки със своя психолог, те приемат поредицата от предизвикателства в съответните групи за терапия: срещи за избор на партньор, облекло и накрая „Крал и Кралица на събитието“.

A BALLERINA’S TALE
Петък, 10-ти август в 23:00 ч.

Режисьор: Нелсън Джордж

Игрален документален филм за балерината от афроамерикански произход Мисти Коупланд, който проследява чудодейния й възход и травмата, сложила край на кариерата й, наред с темите за расата и имиджа на тялото в елитния свят на балета.

THE FITS
Петък, 17-ти август в 23:00 ч.

Режисьор: Анна Роуз Холмър

Докато тренира в спортната зала, 11-годишната мъжкарана Тони е очарована от една танцова трупа. Борейки се да намери място в нея, тя се озовава в опасност, когато в групата започват случаи на припадъци и други тежки пристъпи.

JIG
Петък, 24-ти август в 23:00 ч.

Режисьор: Сю Бърн

Документален филм, разказващ завладяващата история на 40-ия Световен шампионат по ирландски танци.

LIKE AIR
Петък, 31-ви август в 23:00 ч.

Режисьор: Джейк Вирамонтес

„Like Air“ е филм , който показва живота на три студентки – съперничещи си танцьорки, по време на подготовката им за националния шампионат. С всяка стъпка, която ги доближава до трофея, те откриват личността си чрез танца и живота, който той внася в душите им.