/КРОСС/ AMC Global получи престижната награда „Старт на сериал на годината“ на „Наградите за иновации на съдържанието“ за сериала „Ужас“

„Ужас“ се завръща по AMC с втори сезон през 2019

AMC Global беше отличена на престижните „Награди за иновации на съдържанието“ на MIPCOM в Кан. AMC Global победи в категорията „Старт на сериал на годината“ за глобалната маркетингова кампания за приветствания от критиката сериал-антология „Ужас“ /“The Terror”.

„Наградите за иновации на съдържанието“открояват иновациите от доставчиците на съдържание, дистрибуторите и технологичните компании, които подпомагат трансформирането на днешната глобална телевизионна индустрия. Гала церемонията, която е инициатива на Digital TV Europe и TBI, събра някои от най-големите играчи от телевизионната индустрия, за да отличи последните постижения. Наградите бяха журирани от панел от уважавани журналисти и експерти от индустрията.

AMC ще излъчи втори сезон на своя популярен, приет с възторг от критиката сериал-антология „Ужас“ през 2019. Действието в продължението на антологията “Ужас” ще се развива по време на Втората световна война и ще се фокусира върху необичайния спектър от събития, които застрашават една японско-американска общност – от дома й в Южна Калифорния, през международните лагери, до войната в Тихия океан. Сезон две на антологията “Ужас” е съвместно дело на изпълнителните продуценти Александър Ву (“Истинска кръв“/“True Blood”) и Макс Боренщайн (“Конг: Островът на черепа“/“Kong: Skull Island”, “Годзила“/“Godzilla”). Ву изпълнява и функциите на шоурънър. Следващият сезон на антологията “Ужас”, включващ 10 епизода, се очаква да бъде излъчен по AMC през 2019 година. Ексклузивната премиера за България ще се състои по AMC. Изпълнителен продуцент на сезон две на “Ужас” е Ридли Скот, филмът е създаден от AMC Studios и продуциран от Скот Фрий, Emjag Productions и Entertainment 360.

Сезон едно на “Ужас” беше номер 2 нова драма по кабелната телевизия през текущия телевизионен сезон и се нареди се сред първите 10 драми, излъчени по спонсорираните от реклами кабелни телевизии в целите Съединени американски щати. Филмът се прие добре както от критиката, така и от зрителите. Vulture каза, че “Ужас” е “ужасяващ кошмар от 19-ти век”, The Daily Beast го нарече “Шокиращ. Най-ужасяващият нов телевизионен филм”, TV Insider го окачестви като “интелигентен и философски и все пак - шокиращ и ужасяващо плашещ”.Базиран на изключителния роман на Дан Симънс, сериалът „Ужас“ разказва за опасно пътуване на екипажа на Кралската военноморска експедиция, който се опитва да открие легендарния Северозападен проход – морски път, свързващ Атлантическия и Тихия океан. Сериалът разгръща драматична история, вдъхновена от реалната и злополучна експедиция на британски мореплаватели от средата на XIX век и описва всичко, което може да се обърка, когато група от хора, опитващи се отчаяно да оцелеят, се борят не само с външните заплахи, но и помежду си.