Иван Милат: Убиецът на туристи
От 17 август, всеки вторник, 22.00 ч.


 

Иван Милат, наричан „Убиецът на туристи“, е най-известният сериен убиец в Австралия,осъден на доживотен затвор през 1996 година за убийството на седем млади австралийски и чуждестранни туристи, чиито тела е изхвърлял в горите Белангло, на 90 минути път южно от Сидни.
Днес, година след смъртта на Милат в най-строго охранявания затвор, екип от най-изтъкнатите криминални разследващи на Австралия се заема със задачата дадокаже, че броят на жертвите и гробовете, които Милат е оставил след себе си, е много по-голям, и че има десетки семейства, загубили любими хора, които искат случаят да бъде приключен.
През 2021 година, когато се навършват 50 години от първото убийство, извършено от Милат, криминалният психолог Тим Уотсън-Мънро и съдебният антрополог и криминолог д-р КсантиМалет ще разкрият убедителни доказателства за това, че действителният брой на жертвите на Милат вероятно възлиза на повече от две дузини.

Тайни от килията
От 4 август, всяка сряда, 23.00 ч.


 

„Тайни от килията“ предлага нецензуриран нов поглед върху известни истории на реални престъпления. Всеки от самостоятелните епизоди съдържа увлекателен преразказ на нашумял случай, изпълнен с неизвестни досега подробности, тайни и признания, показани от личната гледна точка на хора, които са били най-близко до намиращия се зад решетките осъден - съкилийник, затворническа любов, надзирател или приятел, с когото осъденият е водил кореспонденция. С показването на всеки секс скандал, измяна, злобна агресия и шокираща тайна излизат наяве нови подробности и теории за някои от най-скандалните известни престъпления.
Епизодите ще ни покажат невероятните истории на задържането на прочутите Кейси Антъни, Сюзън Смит, Дрю Питърсън, Крис Уотс и Джойс Мичъл.

Убийци на круизни кораби
От 25 август, всяка сряда, 22.00 ч.


 

„Убийци на круизни кораби“ се завръща по Crime+Investigation със своя втори сезон. „Убийци на круизни кораби“ е сериал, базиран на действителни случаи и представящ историите на хора, които никога не са се завърнали от ваканционното си пътуване на круизен кораб. Поредицата разказва различни случаи на убийства и има за цел да разкрие истината за това, което в действителност се случва в морските води. Един от провокиращите особен интерес случаи е този с енергична млада звезда от забавната програма на луксозен круиз, която събира толкова много обожатели, че събужда дива ревност. След вечер на общуване с гостите тя не се явява на репетиция. Какво се е случило зад заключената врата на каютата й?
В епизодите са включени интервюта с членове на семействата им, приятели, следователи и експерти. Сред експертите са бившият полицейски детектив Дамян Търнър, патологът Ким Уайт и журналистът Дж. Х. Монкрийф.

Ловецът на убийства
Продължава, всеки четвъртък, 23.00 ч.


 

„Ловецът на убийства“ продължава да представя случаите, по които е работил популярният пенсиониран детектив лейтенант Джо Кенда. Той има зад гърба си 23-годишна служба в Полицейския участък на Колорадо Спрингс, където е натрупал спомени от убийци за цял живот и е допринесъл за разследването на близо 400 случая на убийства. Зрителите отново ще станат свидетели на някои от най-интригуващите случаи, по които е работил Кенда… Убийството на млада жена отвежда детектива и агентите от отдел "Убийства" по следите на хладнокръвна банда убийци… Туристи се натъкват на труп на мъж - гол, вързан и пребит до смърт. Кенда открива, че много хора в живота на жертвата са потенциални заподозрени.В опит да разгадае друг случай на мистериозно убийство Джо Кенда се задълбочава във фатална семейна вражда… А когато разследва убийството на обичана възрастна жена, той разкрива 12-годишен смъртоносен заговор...