Abandoned Engineering Сезон 1 От 14 юли, всеки вторник, 22:00

Празните сгради и инфраструктури са изпълнени с ехото на реални хора и изчезнал живот, оставяйки много въпроси без отговор и редица неразкрити мистерии. Ние изследваме най-странните инженерни проекти в света, които са създали празни безшумни градове. Питаме защо една разрушена въздушна база от Студената война се е превърнала в забранена зона. Как мъничък японски миниран остров се е превърнал в най-пренаселеното място на планетата? Въпрос на живот или смърт за населението ли е било устройството на улиците на града – модел на Съветския съюз? И как нацистка Германия е създала огромно съоръжение за контрол над ума във ваканционен курорт?

Digging for the Truth Сезон 2 От 16 юли, всеки четвъртък в 22.00 ч.

Независимо дали проучва древни тунели, прекосява ледените води на езерото Титикака, или изкачва върховете на Алпите, експертът по проучване и оцеляване Джош Бернщайн увлича зрителите в едно заплетено търсене, за да отключи някои от най-големите загадки в света. Преминете през перуанска Амазонка, за да достигнете до истински прокълнат храм и разбулете тайните на тази мистериозна и вярваща в култове цивилизация. Изследвайте истинския произход на Стоунхендж и праисторическия свят около него. Отплавайте с викингски кораб от Дания и разберете веднъж завинаги дали наистина са победили Колумб...

Search for the Tesla Files От 24 юли, всеки петък, 22:00

Защо сандъци, принадлежащи на гениалния изобретател Никола Тесла, са конфискувани през 1943 г.? Съдържали ли са те планове за почти безплатно електричество в целия свят, детайли за лъчи за масово унищожение и други изобретения от бъдещето? Ново разследване, задвижено от разсекретени документи на ЦРУ, предлага една тайна история за съперничества, правителствени конспирации, Студена война и шпионски сблъсъци от Втората световна война, извънземна комуникация… и за невероятните постижения на един наистина надарен човек - Никола Тесла.