НОВА ЕКСКЛУЗИВНА ПОРЕДИЦА
Бедствията, променили Великобритания
От 25-ти август, всяка събота в 23.00 ч.

В този оригинален сериал от шест части носителят на награди Джеймс Несбит (Cold Feet, Stan Lee’s Lucky Man) тръгва на изследователско пътешествие в областта на историята, за да разкрие какво всъщност се е случило във времето, предшестващо някои от най-големите бедствия, разтърсили и оформили облика на Великобритания. Чрез индивидуални разкази, изследвани от журналистите Донал Макинтайър (MacIntyre Investigates) и Анна Ричардсън (Super Shoppers, Naked Attraction) сериалът задава въпроса защо предупредителните знаци често биват пренебрегвани и как привидно безобидни решения благоприятстват събитията, променили завинаги следвоенна Великобритания. Сериалът продължава с епизоди, описващи железопътната катастрофа в Ледброук Гроув (1999), катастрофата с ферибота „Зеебрюге“ (1987), експлозията на петролната платформа „Пайпър Алфа“ (1988) и самолетната катастрофа в Мюнхен (1958). Сериалът ще разследва и пожара на „Кингс крос“ (1987) и трагедията в „Гренфел тауър“ (2017).

НОВА ЕКСКЛУЗИВНА ПОРЕДИЦА
Най-великият скок с мотоциклет
18-ти август, събота, в 22.00 ч.

Американската икона в областта на мотоспорта Травис Пастрана щепочете легендарната луда глава Ивъл Книвъл, опитвайки се да възпроизведе три от най-опасните му трикове в Лас Вегас, Невада, като използва съвременна възстановка на мотоциклета на Книвъл. Пастрана ще се опита да счупи рекордния скок над 50 коли на Книвъл, както и друг рекорд със скок над 14 автобуса с нормални размери, и да стане първият човек в историята, прескочил успешно фонтана пред „Сизър Палас“ с мотоциклет, подобен на този, който Книвъл е използвал преди 50 години – опит, завършил с катастрофа, която за малко не е отнела живота му. Ако Пастрана успее в тези три опита, той ще бъде единственият човек, счупил два от рекордите на Книвъл и прескочил фонтана с мотор с V-образен двигател с вътрешно горене. HISTORY ще покаже на живо всички моменти от това вълнуващо и представляващо истинско изпитание за нервите събитие.

СЪЩО ПО HISTORY
Топ 10 на древните технологии
От 14-ти август, всеки вторник в 23.00 ч.

Единственият по рода си „Toп 10“ проследява хиляди години в развитието на технологиите – „Топ 10 на древните технологии“ изправя един срещу друг владетелите, паметниците, оръжията и иновациите на древния свят. Какъв е резултатът от сравнението на Юлий Цезар с Александър Велики? Кой древен паметник е надживял изпитанията на времето по-успешно от останалите? Кой древен кораб отвява всички останали? За първи път „Топ 10 на древните технологии“ ще отвори регистъра на специалните случаи, за да намери отговор на въпросите, проследявайки времето от древността, за да определи веднъж завинаги номер едно сред съперниците от древната история. Впечатляващи компютърни изображения, архивни ленти и дебати на експерти ще накарат древният свят да оживее, приветствайки 10-те най-добри постижения на древността. Епизодите включват: Топ 10 на древните оръжия, Топ 10 на тайните на Египет, Топ 10 на древните викинги, Топ 10 на гръцките изобретения, Топ 10 на древните паметници, Топ 10 на древните кораби, Топ 10 на древните уреди за мъчения, Топ 10 на римските изобретения, Топ 10 на древните мечове и Топ 10 на древните обсади.