В месеца на любовта публиката може да се наслади на пет вълнуващи романтични филма по каналите на FilmBox. Тази седмица от петък (14.02) до неделя (16.02) FilmBox ще предложи на зрителите филмов маратон от популярни романтични заглавия, сред които „Любимците на Америка“ (America's Sweethearts), „Мръсни танци 2: Хавански нощи“ (Dirty Dancing 2: Havana Nights), „Гигли“ (Gigli), „Любов и Лимони“ (Love and Lemons) и „Сериозни на лунна светлина“ (Serious Moonlight).

„Любимците на Америка“, с участието на носителката на Оскар Джулия Робъртс и великолепната Катрин Зита-Джоунс, е филм за любимата двойка на Америка – актьорите Гуен (Зита-Джоунс) и Еди (Джон Кюсак) и тяхната разтърсваща раздяла, която става публично достояние. В момента, в който двамата обявяват новината, Еди получава нервен срив, а кариерата на Гуен започва да се разпада. Премиерата на най-новия им филм обаче е съвсем скоро и техният медиен агент Лий (Били Кристал) и сестрата на Гуен Кики (Джулия Робъртс) трябва да успеят да ги съберат преди началото на промоцията му. Гледайте популярната романтична комедия в Деня на влюбените, 14 февруари, от 22:00 ч. по FilmBox.

„Мръсни танци 2: Хавански нощи“ е романтичен филм за любовта между младите Кейти (Ромола Гарай) и Хавиер (Диего Луна). След като повишават бащата на Кейти, цялото семейство се мести в Хавана, където Кейти случайно се запознава с Хавиер – сервитьор в хотела, в който са отседнали. Когато по-късно го вижда как танцува страстно на площада, тя веднага е привлечена от него и с времето те стават приятели. Близките им отношения обаче не се приемат добре и Хавиер е уволнен. В опит да му

помогне, Кейти го кани да бъде неин партньор в конкурс за латино танци в местния клуб, а по време на тайните им репетиции приятелството им постепенно се превръща в любов. Публиката може да проследи романтичното приключение на двамата влюбени на Свети Валентин от 23:40 ч. по FilmBox.

„Гигли“ разказва историята на Лари Гигли (Бен Афлек), мафиот от Лос Анджелис, който не е толкова лош, колкото обича да се представя. Когато получава задача от по-високопоставен член на организацията му, заедно с него изпращат Рики (Дженифър Лопес), за да го наблюдава и да му помогне да не обърка мисията. Гигли е привлечен от нея, но в същото време е разочарован, че хората не вярват в него и трябва да бъде ръководен от жена. Насладете се на романтичната комедия този петък, 14 февруари, от 22:00 ч. по FilmBox Plus.

„Любов и Лимони“ е романтична комедия за приятелството, любовта и смелостта, необходима, за да следваш мечтите си. Шведският филм е базиран на успешен роман и разказва историята на Агнес (Ракел Вермланд), която е главен готвач, има любящо гадже и най-добра приятелка, която винаги е до нея. Когато в един и същи ден Агнес губи работата си, а гаджето ѝ я зарязва, най-добрата ѝ приятелка предлага да отворят нов ресторант. За да промотират успешно заведението, Агнес се обръща към съседа си Дейвид (Свевир Гуднасън) – популярен, но често плашещ околните критик, и използва чара си, за да го убеди да оцени ресторанта. Проследете историята тази събота, 15 февруари, от 20:25 ч. по FilmBox Extra HD.

„Сериозни на лунна светлина“, с участието на номинираната за Златен глобус Мег Райън, разказва историята на Луиз (Мег Райън) и нейното желание да намери отново път към съпруга си Иън (Тимъти Хътън), който е подал молба за развод след дълги години брак. Когато решава да го изненада във вилата им, тя открива с изумление, че съпругът ѝ има по-млада любовница. Луиз решава да вземе нещата в свои ръце, като отвлича Иън и го завързва, за да признае истинските си чувства. Нещата излизат извън контрол, когато крадец нахлува в къщата им. Филмът ще дебютира по неделя, 16 февруари, от 20:35 ч. по FilmBox Extra HD.