Летният сезон за търсене на злато е в разгара си в Ноум, Аляска, и златната треска на скалата е превърнала Берингово море в Дивия запад. На 130 км от цивилизацията, законите, на които се подчиняват златотърсачите, и обноските им са извън контрол. Всяка унция злато, която някой друг изкопава, е изгубена завинаги за останалите. Когато конкуренцията настъпва, златотърсачите трябва да отстоят териториите си, или да се откажат от скъпоценния метал. Поредицата „Злато в Берингово море“ проследява едни от най-екстремните преживявания на златотърсачите от 12-и юни, от 21:00 ч. по Discovery Channel.

В премиерните епизоди на „Злато в Берингово море“ новопристигналият Кен и чудовищната му машина навлизат с грохот в Берингово море, докато оперативните разходи се покачват. На скалата Шон и Крис се борят за късче злато, а Емили разширява амбициозния си проект, докато проблем с кислорода не заплашва целия ѝ сезон. Героите ще демонстрират силна воля, дух и физически възможности, за да достигнат желаната цел. Успехът не идва лесно при златотърсачите, но те са заложили всичко на карта в името на крайната си цел - сияйните късчета злато.

Изваждането на злато от дъното на Берингово море е коварна работа и никога не се знае кой ще спечели накрая, но дали това начинание ще оправдае риска? Ще разберем с екстремната поредица „Злато в Берингово море“ от 12-ти юни, от 21:00 ч. по Discovery Channel.