Версай, сезон 2 по Epic Drama
Жанр: Политика и власт


Епични факти: Създателите на поредицата Саймън Мирън и Дейвид Уолстънкрофт са опитни криминални автори, работили върху популярни сериали, носители на множество ТВ награди, като "Фантоми", "Престъпни намерения" и "Възкресяване на мъртвите". Талантът им вдъхва нов живот на историята на Луи XIV и ѝ я превръща в съблазнителен трилър.


Във втория сезон на поредицата крал Луи XIV вижда как мечтата му за великия дворец Версай пропада пред очите му. След завършването на първия етап от издигането на двореца, повечето изтъкнати лордове и дами на Франция заживяват под покрива на Краля Слънце и се впускат в безспирна битка за надмощие. Наркотиците, хазартът и алкохолът се разпространяват като чума, докато благородниците се опитват да се отровят взаимно, за да се приближат до краля и да се изкачат нагоре по социалната стълбица.

Заслепен от страстта си към любовницата си Монтеспан, Луи отказва да слуша съветите на църквата и най-близките си съветници. Заобиколен от мрак и поквара, той губи усещането си за цел и в отчаян опит да избяга, тръгва на война срещу вечния си враг Уилям III Орански. Луи трябва да открие пътя обратно към светлината и изкуплението,