Ловци на НЛО

Сезон 2

Всеки вторник в 22:00 ч.


„Ловци на НЛО“ проследява екипа на Бил Бърнис, Кевин Кук и Пат Ускерт, които изследват случаи с НЛО по света. Достъпът на екипа до доказателства за НЛО е несравним, а техният опит им позволява бързо да разпознаят случаите на фалшиви НЛО. Те използват съвкупност от свидетелства на очевидци, научни експерименти, документи, появили се в последно време в резултат от Закона за свобода на информацията, и записи, които никога не са били показвани по телевизията, за да сглобят завладяващи и понякога смразяващи доказателства за НЛО явленията.

Този сезон те ще разследват някои съвременни случаи, които изобилстват с видео- и аудио-доказателства и ще се задълбочат в историята в търсене на доказателства за наблюдения от преди столетия. Техните изследвания ще ги водят из Северна Америка и Европа, на места като Тинли Парк, Илиноис, Кокомо, Индиана, Аврора, Тексас, Ню Мексико и други.

Вселената

Сезон 3

Всеки четвъртък в 22:00 ч.


От планетите до звездите и още по-нататък – до края на неизвестността, „Вселената“ показва сблъсъка между историята и науката. С революционни нови открития и дори още по-удивителни компютърни анимации с висока разделителна способност, това е едно чудно, но и смъртоносно приключение в пространството и времето. Изминали са петдесет години от излитането на човек в открития космос, но небесата едва сега разкриват най-големите си тайни, като неотдавнашния разрушителен ефект върху Юпитер на комета или астероид с приблизителни размери колкото Земята. Почти ежедневно се разкриват нови доказателства. Учените откриват нови планети и нови гледки към най-големите дълбини на Космоса, обогатявайки с нова информация разбирането за Вселената и нейните тайни. През този нов сезон зрителите ще бъдат отведени до нови тайнствени места, включително до такива, за които до преди година не сме знаели, че съществуват, някои от които се характеризират със смъртоносни сили, които могат да повлияят завинаги върху живота на Земята.

Еволюирали

От 7-ми ноември, всяка сряда в 22:00ч.


В продължение на една еволюционна вечност естественият свят винаги е бил обект натова никога нестихващо състезание. Откакто свят светува са изчезнали около 99 % от всички видове. За да оцелеят, всички същества, включително човекът, трябва да гледат на живота като на бойно поле и да овладеят еволюиралите природни оръжияи защити - 13-инчовите кучешки зъби на Тиранозавър рекс,велкроподобните възглавнички на пръстите на гущера,телескопичното зрение на плешивия орел,което може да различи заек на километър и половина разстояние. Каква е историята на тези еволюции и как са се случили те? Те не са се появили произволно, те са настъпили поради разумна причина– да дадат на тези животни предимствовъв войната между видовете. Да еволюираш значи да победиш!